2014-08-08 18:05:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης καταγγέλλει τον ρατσισμό και τη σωματική βία που δέχθηκε ως άτομο με πρόβλημα ακοής!
Αγαπητό tromaktiko,

Καλησπέρα Ονομάζομαι Χαράλαμπος Β. και έχω πρόβλημα ακοής 70% Τετάρτη 25/06/2014 και ώρα 12:00-12:30

Ήμουν στην δουλειά όπου εργάζομαι  στο ΙΚΑ Κέρκυρας με σύμβαση 5 μηνών κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ. Δεν είχα δουλειά εκείνη την ώρα και  βγήκα έξω κάνοντας  το  διάλειμμα μου κατά στις 12:00 – 12:30 για να φάω το μεσημεριανό μου. Εκείνη την ώρα είχε δυνατό  ήλιο και  καθόμουν  με το τάμπλετ. Τότε εκείνη την ώρα καθόμουν στη σκάλα στην σκιά,  και βλέπω  δύο αστυνομικούς  με τις μηχανές  να πλησιάζουν πρός το μέρος μου, στο  ιδιωτικό πάρκινγκ του ΙΚΑ όπου είναι  προσβάσιμο μόνο για τους εργαζόμενους  του  ΙΚΑ Κέρκυρας  και  με θυμωμένο ύφος και  να κοιτάνε εμένα ,να φωνάζουν το επιθετό μου και τους  ρωτάω γεμάτος απορία "τι συμβαίνει? ψάχνετε κάποιον?"  και  μου απαντάνε  με θυμωμένο ύφος  "Eσένα  ψάχνουμε  ρε"  με δυνατή  φωνή να φωνάζουν , λές  και έκανα κανένα τρομερό έγκλημα αν κρίνω  σύμφωνα με το ύφος τους  , και τους  λέω  τρομαγμένος  και  έκπληκτος  και  φοβισμένος,Πήγε να μου σπάσει η καρδιά μου  "εμένα? Γιατί? Τι έκανα? Εγώ εδώ δουλεύω  στο ΙΚΑ, και  κάνω  το  διάλειμμα μου" μου λένε τους  "πήραν τηλέφωνο" και  τους ειδοποίησαν,   και κατεβαίνουν  από  τις  μηχανές  τους και με φωνάζουν "ΈΛΑ ΕΔΩ ΡΕ" με δυνατή φωνή  , και  υπακούω  και είμαι  πλήρως  συνεργάσιμος  στις  εντολές  της  αστυνομίας  και  πλησιάζω  δειλά  γεμάτος  φόβο,η καρδιά μου πάει  να σπάσει και  κρατάω  το  τάμπλετ στο  στήθος  μου, και τότε ο πρώτος αστυνομικός με αρπάζει από το χέρι μου και  με  γρατσουνάει  γλυστρώντας  στο δέρμα μου εξ επαφής και αφού ήταν ιδρωμένο το χέρι μου λόγω  ζέστης  του γλυστρά   και  του  λέω "με πονέσατε" και  αφήνει  το  χέρι μου,και τότε με ρωτάει ο δεύτερος  αστυνομικός  αν  έχω ταυτότητα, και του απαντάω την έχω στην τσάντα μου στο αμάξι μου που ήταν  δίπλα μου και  κοντά μου εκεί  που καθόμουν ,ανοίγω την τσάντα και τους  δίνω την  ταυτότητα μου στον Δεύτερο αστυνομικό , με ρωτάνε από που είμαι και τους λέω είμαι από την  Άφρα , ο δεύτερος αστυνομικός που κρατά την ταυτότητά μου μιλάει  στο κινητό του τηλέφωνο σε κάποιον κανά 15 λεπτά  , και  ο πρώτος αστυνομικός που με άρπαξε από το χέρι ,ψάχνει στο αυτοκίνητό μου στο πόρτ μπαγκάζ, στα καθίσματα, στο συρτάρι , στην τσάντα μου,και κρατά τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου  και  μου λένε να βάλω τα χέρια μου στις  τσέπες  και να βγάλω  ότι  έχω μέσα, και είχα μερικά ψιλά λεπτά και  ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ
. Δεν έλεγξαν το τάμπλετ ,και δεν κοίταξαν το περιεχομενό του. Δέν βρήκαν τίποτα ύποπτο στο αυτοκίνητό μου, και  Κάποιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ κοιτάγανε το θέαμα και δεν  προσφέρθηκε κανένας να πει ότι δουλεύω εκεί και φαίνονταν χαρούμενοι.

Τους Ρώτησα τους αστυνομικούς  γιατί με ψάχνανε και  γιατί όλη η φασαρία αυτή? Και δεν μου απάντησαν και έδωσαν την ταυτότητα και έφυγαν χαιρετώντας ειρωνικά.

Έστειλα μήνυμα  στην  μητέρα μου και στην Αδελφή μου να έρθουν στην δουλειά να με βρούνε , να τους  πώ τι έγινε. Ήρθαν και με είδαν με τα αίματα που έτρεχε από την μύτη μου , προφανώς από το σόκ που υπέστησα και  δεν κατάλαβα ότι έτρεχε αίμα και που με είδαν έπαθαν σόκ ,και μου λένε "τι έχεις, έχεις αίματα"  τις λέω "ποιά αίματα?"  και μου δίνουν χαρτί και με σκουπίζουν από τα αίματα και τότε βλέπουν το χέρι μου με την πληγή που μου προκάλεσαν οι αστυνομικοί και ήταν κατακόκκινο το δέρμα μου, πήγε η Μητέρα μου στο ΙΚΑ μέσα να ρωτήσει τους υπαλλήλους  τι  έγινε και αυτοί απάντησαν  ότι  δεν ξέρουν τίποτα.

Πήγε στον Διευθυντή αλλά ο Διευθυντής  ήταν απασχολημένος  και είπε στην  Γραμματέα τι έγινε και της είπε να τον ενημερώσει, και  μετά κατεβαίνει  και μου λέει να φύγουμε να πάμε στην Ασφάλεια να δηλώσουμε το συμβάν και  να ρωτήσουμε  γιατί  έγινε αυτό  και  για ποιόν λόγο. Πήγαμε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας  και  ήταν ένας  φρουρός  εκεί  και  του λέει η μητέρα μου  να  πάμε να καταγγείλουμε το συμβάν , μας διώχνει ο φρουρός  και μας λέει  "τι δεν καταλαβαίνεις? Δεν είναι αρμόδιο, είναι  στις Αλυκές εκεί να  πάτε" μιλώντας άσχημα.  Φύγαμε και πήγαμε  και το  ψάχναμε  και  δεν το βρίσκαμε, και  έξω από το σουπερ μάρκετ LIDL και από  το συγκοινωνιών έξω  παίρνουμε τηλέφωνο  το 100 πάλι και  τους λέμε ότι δεν το βρίσκουμε και ότι οι αστυνομικοί  υποτίθεται προστατεύουν  τον πολίτη, και όχι να τον  τρομοκρατεί , και όσο μιλούσε στο τηλέφωνο, ρώτησε με ποιόν μιλάει και πώς τον λένε και ότι ήταν ο   Καλούδης  ένας  καλός αστυνομικός και ευγενέστατος, πήγαμε πάλι στο τμήμα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου μας περίμενε ο Κύριος Κ.,  και φώναξαν τον δεύτερο αστυνομικό και ήταν όλο ευγένειες  και το έπαιζε καλός  στην μητέρα μου και μας εξηγούσε ότι τους πήραν τηλέφωνο  και κατήγγειλε κάποιος  ότι τραβούσα με το τάμπλετ μου φωτογραφίες τα κτήρια ,τους δρόμους και φυσικά δεν ήταν αλήθεια αυτό, γιατί να το κάνω αυτό? Για πιο λόγο? Γεμάτος απορία.

Πέμπτη  26/06/2014 και ώρα  09:08

Μετά από ότι πέρασα στο χθεσινό ήμουν ψυχολογικά χάλια ήρθε η μητέρα να μου φέρει μία σπανακόπιτα ,πήγαμε έξω να πάρω καθαρό αέρα και τότε τους συναντώ τυχαία έναν Υπάλληλο του ΙΚΑ ο οποίος είναι ένας από αυτούς  που με κοροϊδεύουν στην  δουλειά , να  είναι έξω  από το πορτόνι του ΙΚΑ Κέρκυρας  και να  μιλάνε μεταξύ τους με τον πρώτο Αστυνομικό που μου άρπαξε το χέρι το οποίο μου άφησε σημάδι, δείγμα σωματικής βίας,  και να σαν να γνωρίζονται και να είναι  φίλοι, σαν να το είχαν κανονίσει μεταξύ τους και ήταν προμελετημένο, και  να είναι σοβαροί  μεταξύ τους, και  να κοιτάνε το αυτοκίνητό  μου που ήταν παρκαρισμένο καλά καλά, δεν μας είχαν  δεί  γιατί μιλούσαν εκείνη την ώρα για κανά 20 λεπτά  μεταξύ τους και μου φάνηκε ύποπτο αυτό,και αφού τελείωσαν την κουβέντα τους  φόρεσε το κράνος  του και  χαιρετήθηκαν εγκάρδια πιάνοντας τα χέρια στον αέρα.

Έχω απόδειξη να συναντιούνται ο Υπάλληλος του ΙΚΑ με τον Αστυνομικό

"Μετά από έρευνα που έκαναν προσωπικά οι Γονείς μου, και, μέσω Αστυνομικού γνωστού του πατέρα μου που ερεύνησε τι έγινε ,  το τηλεφώνημα έγινε από Υπάλληλο του ΙΚΑ και ο Ένας αστυνομικός με γνωρίζει από μικρό παιδί και είναι Γιός του παπά της εκκλησίας μας και έκανε πώς δεν με γνώριζε και δεν έκανε τον κόπο να μου πεί συγνώμη για την ταραχή"

Εξαιτίας  του  συμβάντος  αυτού ,θέλω  να μάθω τον  λόγο  γιατί  έγιναν όλα αυτά  και  ποιός έκανε την καταγγελία είς  βάρος  μου, μία κακόγουστη φάρσα και να μου προκαλέσουν ψυχολογικό πρόβλημα ,και να μήν ξαναδουλέψω  πουθενά  λέτε  και ότι δεν έχω  δικαιώματα να ζήσω , να δουλεύω επειδή έχω πρόβλημα ακοής? Είναι τόσο μεγάλο Έγκλημα το ότι δεν ακούω?

Τι έκανα? Δεν έχω πειράξει κανένα στην ζωή μου, είμαι  άτομο  τίμιο, ευαίσθητο και  σέβομαι  τους  νόμους , έχω γεννηθεί με πρόβλημα ακοής με ποσοστό 70%.

Έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και  απέκτησα ακουστικό εμφύτευμα ακοής

Από τις 15/3/2014 προσλήφθηκα στο ΙΚΑ Κέρκυρας μέσω  προκήρυξης του ΟΑΕΔ ώς επιλαχών για την θέση στο ΙΚΑ Κέρκυρας, ώς υπάλληλος  με  5 μήνες σύμβαση και από τότε που πήγα να δουλέψω, ορισμένοι υπάλληλοι του ΙΚΑ με αντιμετωπίζουν με ρατσισμό, και  δεν έχω βιώσει  τόσο μεγάλο ρατσισμό σε τέτοιο βαθμό εις βάρος  μου, έχω σπουδάσει  και  έχω τελειώσει τις σπουδές μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,απόφοιτος ΤΕΙ Γραφιστικής  και  είμαι  φοιτητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο   έχω καταφέρει  πολλά και  έχω εργαστεί σκληρά να αγωνίζομαι , και  έχω το ταλέντο να σχεδιάζω  αυτοκίνητα, και  επόμενος  μου  στόχος  μου είναι  να κάνω  το Μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ  για να  γίνω  σχεδιαστής αυτοκινήτων παραγωγής το οποίο με δέχτηκαν.

Έγω εργαστεί  σε  Νομαρχία Κέρκυρας  και  σε Δήμο Κερκυραίων ώς  Πτυχιούχος ΤΕΙ Γραφιστικής, έχω εργαστεί από 11/2005 έως 5/2007 και  3/2008 έως 9/2009 με δεκαοκτάμηνες  συμβάσεις  μερικής  απασχόλησης,και προσφάτως  στις 17/9/2012 έως 16/2/2013 εργάστηκα στον Δήμο Κερκυραίων με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  «κοινωνία ίσων ευκαιρίων»  ώς  Μηχανικός  Δομικών  Έργων ,αλλά  σε  τέτοιο  επίπεδο  ρατσισμού  το  ΙΚΑ Κέρκυρας  ξεπερνάει όλα τα τα όρια,και πουθενά αλλου που έχω δουλέψει δεν μου έχει συμβεί αυτό το πράγμα,Πάντα ήμουν υποδειγματικός σαν υπάλληλος και οι συνάδελφοί μου ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοσή μου και που ήμουν το καλύτερο άτομο.

Τους πειράζει  στο ΙΚΑ πώς είναι δυνατόν ένας  άτομο με πρόβλημα αναπηρίας στην Ακοή  να δουλεύει στο ΙΚΑ σαν υπάλληλος?

Συμπεριφέρονται  σαν να  είναι  στο  σπίτι τους ,με ύφος Χωροφύλακα κοροϊδευοντάς  με, μου έχουν βγάλει  αισχρά παρατσούκλια ,συζητάνε μπροστά μου νομίζοντας  ότι  δεν  τους ακούω και καταλαβαίνω  και  τους  παρακολουθώ  τι  λένε για εμένα με τέτοιο θράσος, μου κάνουν  νούμερα,άσεμνες χειρονομίες, σαν να φοβούνται μην τους κολλήσω καμία κολλητική μεταδοτική αρρώστια, εκμεταλλεύοντας το πρόβλημα της ακοής μου, προσβάλλοντας  με   και  μου θίγουν την αξιοπρέπειά μου  και  όπου να δουλέψω  οι ορισμένοι από αυτούς υπάλληλοι δεν θέλουν να βρίσκομαι στο γραφείο τους  να κάνω την δουλειά μου.

 Δεν μου επιτρέπει η μόρφωσή μου και η  ανατροφή μου  να  γράψω  εδώ  το  oτι  λένε  για  εμένα, Με σαμποτάρουν στην εργασία  και  κάθε μέρα ρώταγα , να κάνω  κάποια εργασία  και δεν μου έδιναν τίποτα να κάνω  και  καθόμουν όλη μέρα 8 ώρες  κάθε μέρα το ίδιο σκηνικό  και να μήν μπορώ να κάνω τίποτα να περνάει η ώρα και ήταν μαρτύριο και ήμουν ο μόνος που καθόταν και  κοίταγε τον τοίχο,και οι άλλοι συμβασιούχοι  είχαν δουλειές, αλλος έβγαζε φωτοτυπίες, άλλος έκανε αρχειοθέτηση , κλπ. Στις ώρες που δεν εργαζόμουν   σχεδίαζα τα αυτοκίνητα μου, να περνάει η ώρα. Το σκηνικό αυτό επαναλαμβανόταν συνεχώς κάθε φορά που ρώταγα άν έχουν να μου δώσουν να κάνω  κάποια δουλειά ,και  μου απαντούσαν "δεν  έχω  να  σου  δώσω τίποτα, κάτσε εκεί" .

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

Πήγα στον διευθυντή, είπα την ιστορία που με κοροϊδεύουν και ότι βιώνω τον απόλυτο ρατσισμό από τους υπαλλήλους  του  και ότι χλευάζουν το πρόβλημα ακοής  μου ,και  με άλλαξε  γραφείο και μετατέθηκα από το ταμείο  οικοδομών  στο  γραφείο οικονομικών  όπου δουλεύω πλέον.

Δεν τους έφτανε  αυτό που ζήτησα να φύγω και να με αλλάξουν γραφείο και κάλεσαν την αστυνομία όταν με είδαν έξω στην αυλή να κάνω το διάλειμμα μου και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι έχω πρόβλημα στην ακοή και που δεν μιλούσα καθαρά από την φωνή μου, εκμεταλλεύτηκαν την κατάστασή μου και με φοβέριζαν σαν Μπράβοι  και με κορόιδευαν και σαν να εκτελούσαν τις εντολές του Υπαλλήλου Φίλου τους,και λειτούργησαν παράνομα εις βάρος μου  και μου προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ψυχολογική ζημιά ώστε να φτάσω και να σκέφτομαι να αφαιρέσω ο ίδιος την ζωή μου επειδή ο κόσμος είναι τόσο κακός και ρατσιστής και δεν επιτρέπει να ζεί ένα άτομο με πρόβλημα ακοής να δουλεύει και να ζήσει αξιοπρεπώς.

Δεν θέλω τίποτα, θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη και είμαι υποχρεωμένος για να μήν το πάθει κανένας άλλος αθώος πολίτης.

Επίσης Στην Αστυνομία πρέπει να τους μάθουν πώς να φέρονται, παραδείγματος χάριν αλλιώς στους εγκληματίες και αλλιώς να είναι ευγενικοί στους απλούς αθώους πολίτες.

Aναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ