2014-08-21 17:58:36
Φωτογραφία για ΤΑ... «ΠΗΡΕ» ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ Ο ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ!
Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με αφορμή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Απόστολο Χρήστου στα 50μ ύπτιο στο πλαίσιο των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας που διεξάγονται στο Νανζίνγκ της Κίνας και ειδικότερα τις... συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν οι κυβερνητικές αρχές στον Έλληνα πρωταθλητή του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ βρίσκεται στο Καζακστάν με την ιδιότητα του ως μέλους του Μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) όπου και παρακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Υδατοσφαίρισης Ανδρών (FINA Cup) απ' όπου θα προκύψουν οι χώρες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015. Η υπόθεση αυτή αφορά και την Ελλάδα που δε συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά με βάση την τελική κατάταξη θα εξασφαλίσει την πρόκριση της στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για τη σημαντική διάκριση και την κατάκτηση του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ με σκληρά λόγια για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές.


Συγκεκριμένα είπε: «Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου και στον προπονητή του. Ο κολυμβητής μας απέδειξε ότι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο στην κατηγορία του και μπορεί να χαρίσει στη χώρα μας ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. Με τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον ελληνικό αθλητισμό, οι διακρίσεις είναι άθλοι. Ιδιαίτερα στο χώρο μας, με τα κολυμβητήρια που είναι κλειστά και στους χώρους προετοιμασίας των αθλητών η κατάσταση είναι τραγική. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται οι κολυμβητές δεν αρμόζουν σε αθλητές που θέλουν να παίρνουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Και μόνο το γεγονός ότι συμμετέχουμε σε αυτές είναι θαύμα. Παρακαλάμε για να βρούμε χώρους προπόνησης. Ο Άγιος Κοσμάς και το Ζάππειο δεν υπάρχουν και έτσι καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις για να μη μείνουμε χωρίς χώρο προπονήσεων. Δε θέλω καν να μιλήσω για τις καταδύσεις, τα προβλήματα είναι πολύ γνωστά».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι οι αρχές της χώρας και η Πολιτεία πρέπει να βρουν λύσεις για να μη χαθούν και οι τελευταίες ελπίδες διακρίσεων από τους Έλληνες αθλητές του Υγρού Στίβου: «Έχουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εν εξελίξει με σημαντικές επιτυχίες. Σε λίγο καιρό θα διεξαχθεί Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων και Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών. Επιπλέον, υπάρχει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, το Μεσογειακό Κύπελλο στη Συγχρονισμένη κολύμβηση που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Αναζητούμε χώρους για να μπορούν να φιλοξενηθούν οι αθλητές μας και να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους» .

Και κατέληξε με νόημα: «Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τα συγχαρητήρια τους, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν κάτω από ποιες συνθήκες προετοιμάζονται οι αθλητές μας. Παλεύουμε για να υπάρχουμε και πρέπει να το καταλάβουν και να βοηθήσουν την κατάσταση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ