2014-08-22 15:36:06
Φωτογραφία για Στην πόλη με... πυξίδα! - Φθαρμένες και κρυμμένες δεκάδες πινακίδες σήμανσης στον Πύργο
Πινακίδες σήμανσης, καλυμμένες με αυτοκόλλητα, ζωγραφισμένες με σπρέι, άχρωμες από τη φθορά του χρόνου αλλά και πινακίδες κρυμμένες πίσω από δέντρα ή ακόμα και πεσμένες στο πεζοδρόμιο. Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν σε πολλές περιπτώσεις οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ. μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης του Πύργου.

Και μπορεί, σε ορισμένες από αυτές, «κάποιοι» να εκφράζουν τις «καλλιτεχνικές» τους αναζητήσεις και κάποιοι άλλοι απλά να «εκτονώνουν» την ένταση τους μέσω βανδαλισμών στο πλαίσιο μια ατέρμονης μάχης μεταξύ οπαδών, που δύσκολα μπορεί να επέμβει κανείς, στις υπόλοιπες όμως που το περιεχόμενο της σήμανσης είναι … εξαφανισμένο από το χρόνο, έχουν «στραβώσει», έχουν «γείρει» ή έχουν κρυφτεί ανάμεσα στα δέντρα των πεζοδρομίων, υπάρχουν οι υπηρεσίες του Δήμου για να επέμβουν, αντικαθιστώντας και επιδιορθώνοντας τες.

Μια βόλτα στις γειτονιές του Πύργου και εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν δεκάδες πινακίδες σήμανσης που δε γίνονται αντιληπτές από τους διερχόμενους οδηγούς είτε γιατί είναι γεμάτες αυτοκόλλητα, είτε γιατί είναι τοποθετημένες πίσω από εμπόδια, όπως δέντρα, κολώνες κ.τ.λ
. Αποτέλεσμα της προβληματικής αυτής σήμανσης, δεν είναι άλλος, από τον καθημερινό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί, ο παραλίγο τραυματισμός ηλικιωμένου προχθές σε γειτονιά της πόλης. Όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, στην προσπάθεια του να διασχίσει την οδό Κωνσταντινουπόλεως, από θαύμα δεν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε τουρίστας, επειδή, η πινακίδα σήμανσης του STOP στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Κωνσταντινουπόλεως είναι κρυμμένη ανάμεσα στα δέντρα Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που έγινε αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων ήταν στα μέσα της πρώτης τετραετίας της απερχόμενης πλέον δημοτικής αρχής, δηλαδή περίπου το 2008. Τότε, είχαν δαπανηθεί 90.000 ευρώ για πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες του ΚΟΚ η πλειοψηφία των οποίων είναι ήδη κατεστραμμένες. Μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και εκστρατεία καθαρισμού των κεντρικών πινακίδων σήμανσης της πόλης από τα αυτοκόλλητα. Το σίγουρο είναι πως εκτός από την αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων θα πρέπει άμεσα να φροντίσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για το κλάδεμα των δέντρων που τις κρύβουν αλλά και για τον καθαρισμό εκείνων που έχουν … «σκαγιαστεί».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ