2014-08-23 08:11:18
Φωτογραφία για Δημόσιο: Υπάλληλοι με χαρτί και μολύβι, διακοσμητικό ο υπολιστής
Η επανάσταση των υπολογιστών δεν... σταμάτησε στο δημόσιο. Αυτό αποδεικνύει το προφίλ του προσωπικού του, καθώς βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων του μητρώου μισθοδοτούμενων σε δημόσιους φορείς προκύπτει ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων τούς αντιμετωπίζει ως «διακοσμητικά» των γραφείων.

Ετσι με την αξιολόγηση να βρίσκεται προ των πυλών, οι ανάγκες ανανέωσης του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης ή επιμόρφωσής τους φαντάζει απολύτως αναγκαία.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι σε θέση καν να γράψει κάποιο κείμενο στον υπολογιστή, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων αγνοούν τις δυνατότητες του διαδικτύου. Με τα δεδομένα αυτά μπορεί και να θεωρείται λογικό ότι ακόμη περισσότεροι –το 64% του προσωπικού- δεν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega παραδέχτηκε πως το προφίλ των υπαλλήλων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και πρόσθεσε πως επόμενος στόχος είναι να γίνει το ελληνικό Δημόσιο πιο αποτελεσματικό.


Κι αν κάποιος βιαστεί να πει ότι ένας οδηγός απορριμματοφόρου ή μία καθαρίστρια δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα μυστικά του διαδικτύου, τα στοιχεία ως προς το εκπαιδευτικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται να τον διαψεύσουν.

Πάνω από το 50% αυτών είναι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, γεγονός που θεωρητικά σημαίνει ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν τουλάχιστον τη διαδικασία επεξεργασίας κειμένου. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του μητρώου, υπάρχει άλλο ένα ποσοστό 11% το οποίο καταγράφεται ως ειδικών θέσεων.

Πρόκειται δηλαδή, μεταξύ άλλων, για τους γενικούς γραμματείς, τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες ή τους επιστημονικούς συνεργάτες σε φορείς του δημοσίου οι οποίοι, επίσης θεωρητικά, απαιτείται για την πρόσληψή τους να έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πηγή: Real
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ