2014-08-23 17:00:08
Φωτογραφία για Προσπάθειες Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Κάλεσε Ισραήλ και Παλαιστίνη σε νέες διαπραγματεύσεις
Σε νέες συνομιλίες στο Κάιρο, κάλεσε η Αίγυπτος τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστίνη, προκειμένου να υπάρξει κατάπαυση του πυρός επ' αόριστον στη Γάζα Η Αίγυπτος κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να δεχθούν μια επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός και να επαναλάβουν τις έμμεσες συνομιλίες στο Κάιρο για τον τερματισμό της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε δήλωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει νωρίτερα, έπειτα από συνάντησή του με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, να επαναληφθουν γρήγορα οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Καΐρου.

Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη. Η προσωρινή εκεχειρία διαλύθηκε έπειτα από παλαιστινιακά πυρά ρουικετών εναντίον του Ισραήλ, τα οποία ακολούθησαν ισραηλινές επιδρομές, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στο Κάιρο μεταξύ των δύο μερών.


"Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία", δήλωσε σήμερα ο Αμπάς. "Όταν αυτή η εκεχειρία θα έχει τεθεί σε ισχύ, τα μέρη θα μπορέσουν να καθίσουν και να συζητήσουν τα αιτήματά τους", πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία "θα περιλαμβάνει όλα τα μέρη, περιλαμβανομένης της Χαμάς", διευκρίνισε ο Αμπάς αφού δήλωσε πως οι ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας δεν είναι αντίθετοι στο μεσολαβητικό ρόλο της Αιγύηπτου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ