2014-08-23 19:40:15
Φωτογραφία για Νομπελίστες οικονομολόγοι σφαλιαρίζουν τη Μέρκελ για τη λιτότητα στην Ευρωζώνη...
"Ράπισμα" στη Μέρκελ από τους Νομπελίστες οικονομολόγους για τη συνταγή λιτότητας που εφαρμόζει στην Ευρώπη "Το σιδερένιο χέρι της  Μέρκελ έχει οδηγήσει σε έκρηξη της ανεργίας" σύμφωνα με τον Στίγκλιτζ

Η μεσαία τάξη ζει και βασιλεύει σε Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες, ενώ στις άλλες χώρες οι πλούσιοι αυξάνονται δυσανάλογα

Κοντά στα Αυστριακά και Ελβετικά σύνορα στη Lindau, μια μικρή ήσυχη πόλη της Βαυαρίας, δεκαοχτώ Νομπελίστες οικονομολόγοι και  450 ειδικοί από περισσότερες από 80 χώρες συζητούν αυτή την εβδομάδα για το πώς πάνε τα πράγματα. Και τα πράγματα βαίνουν όλο και χειρότερα για την Ευρωζώνη.

Ο καθηγητής Christopher Sims, ένας ειδικός στις ΗΠΑ σχετικά με τη νομισματική πολιτική, δήλωσε:

"Αν ήταν να συμβουλεύσω την Ελλάδα, την Πορτογαλία ή ακόμη και η Ισπανία, θα ήθελα να τους πω να προετοιμάσουν  σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εγκαταλείψουν το ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να είναι στην ΟΝΕ, όταν σε χτυπά ένα σοκ και αυτό το σοκ χειροτερεύει, », είπε.


"Θα είναι πολύ δαπανηρό να εγκαταλείψουν το ευρώ, μια μορφή χρεοκοπίας, αλλά το να μένουν στη ζώνη του ευρώ είναι επίσης πολύ δαπανηρό για τις χώρες αυτές. Οι χώρες βρίσκονται στην ίδια θέση όπως χώρες της Λατινικής Αμερικής που δανείστηκαν σε δολάρια », είπε.

«Οι Γερμανοί δεν θέλουν το ευρώ να καταρρεύσει" είπε ο κ Sims.

Ο κευνσιανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια Joseph Stiglitz είπε ότι οι αρχές της ευρωζώνης είχαν υποτιμήσει μαζικά τις συσταλτικές επιπτώσεις της λιτότητας και συνεχίζουν να επιμένουν σε ένα λάθος παρά τους ισχυρισμούς ότι η κρίση έχει τελειώσει. "Ανησυχώ πολύ για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, και δεν έχει γίνει ακόμα αισθητός ο  αντίκτυπος των γεωπολιτικών εντάσεων."

"Η νομισματική ένωση πρέπει να συνοδεύεται από μια δημοσιονομική ένωση η οποία όμως είναι πολύ αργή" πρόσθεσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ