2014-08-23 23:19:09
Φωτογραφία για Κίνα: Σε γιγαντοοθόνη προβλήθηκε η εκτέλεση του Τζέιμς Φόλεϊ!
Ενώ όλος ο κόσμος καταδικάζει την αναπαραγωγή του φρικιαστικού βίντεο Ο 40χρονος δημοσιογράφος «θυσιάστηκε» για να σώσει άλλους ομήρους, υποστηρίζει η οικογένειά του

Τη στιγμή που το Twitter «κατεβάζει» το ανατριχιαστικό βίντεο με τη βάρβαρη εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, η Κίνα αποφασίζει να το προβάλει στην καρδιά του Πεκίνου και, μάλιστα, σε γιγαντοοθόνη!

Στημένη σε ένα επιβλητικό κτίριο που συνδέεται με τον σιδηροδρομικό σταθμό Ντονγκζιμέν, η οθόνη από όπου προβλήθηκαν τα φρικιαστικά πλάνα του αποκεφαλισμού του Φόλεϊ «μαγνήτισε» τους βιαστικούς περαστικούς, οι οποίοι για λίγα δευτερόλεπτα επιβράδυναν το βήμα τους για να παρακολουθήσουν τα αγωνιώδη τελευταία λεπτά της ζωής του 40χρονου ρεπόρτερ.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη  Στίβ Τζορτζ του περιοδικού «That’s Beijing Magazine», οι εικόνες αυτές μαζί με εκείνες από τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, εναλλάσσονται με πλάνα από χαμογελαστά παιδάκια στο σχολείο και χαρούμενες κινεζικές οικογένειες που απολαμβάνουν την εξοχή σε υπέροχα τοπία της χώρας, στο πλαίσιο προπαγάνδας.


Όπως τονίζει, μάλιστα ο Τζορτζ, είναι κοινό εικόνες γαλήνης και ευημερίας από την Κίνα να προβάλλονται σε αντιδιαστολή με στιγμές βίας από ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να πείσει τους πολίτες ότι ζουν σε μία διαφορετική χώρα με ασφάλεια και πρόοδο.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του αδικοχαμένου ρεπόρτερ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 40χρονος να  «θυσιάστηκε» για να σώσει άλλους ομήρους.

Σε δηλώσεις του, ο αδελφός του θύματος, Μάικλ Φόλεϊ, δήλωσε πως ο δημοσιογράφος χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να είχε πει «ναι» στην εκτέλεση για να προστατεύσει άλλους απαχθέντες.

«Πάντα νοιαζόταν περισσότερο για τους άλλους παρά για τον εαυτό του. Ήταν δυνατός και έτοιμος για αυτό. Είναι εμφανές από το βίντεο ότι δε φοβόταν», επισήμανε ο Μάικλ Φόλεϊ.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέος ΕΝΦΙΑ και έξι δόσεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέος ΕΝΦΙΑ και έξι δόσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ