2014-08-25 05:32:45
Φωτογραφία για Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι θα ερευνά
Η λειτουργία Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Την λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχε προαναγγείλει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις αρχές του χρόνου.

Η υπηρεσία θα στελεχωθεί από στρατιωτικό προσωπικό και θα λειτουργήσει σε γενικές γραμμές στα πρότυπα που λειτουργεί η υπηρεία της ΕΛΑΣ. Ασφαλώς στις ΕΔ υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες.

Τι θα ερευνά η “χακί υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων”;

Οι “αδιάφθοροι” θα διερευνούν όποιες καταγγελίες υπάρχουν και oποιες υποψιες δημιουργούνται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για παράδειγμα θα μπορούν να επεμβαίνουν και να διερευνούν αν συγκεκριμένοι αξιωματικοι τοποθετούνται ξανά και ξανα σε επιτροπές αξιολόγησης οπλικών συστημάτων.


Μπορεί να χρειαζόταν μια τέτοια υπηρεσία αλλά από την άλλη είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς στους εξοπλισμούς δεν μπορεί να εντοπίζεται μόνο σ΄ όσους φορούν στολή. Αυτούς με τον ένα ή τον άλλο τροπο τους έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό οι δικαστικές αρχές. Το χρήμα δεν κρύβεται.

Το πρόβλημα είναι στους αλλους με τα …κοστούμια . Εκεί η επιχείρηση κάθαρση δεν έχει προχωρήσει όπως αναμενόταν.

Μακάρι η δημιουργία αυτής της υπηρεσίας να λειτουργήσει ευεργετικά κυρίως σ΄ ότι έχει να κάνει με την “φοβία υπογραφής” που πλήττει πολλά από τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης .

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/ypiresia-esoterikon-ypotheseon-stis-enoples-dynamis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ