2014-08-25 09:35:52
Φωτογραφία για Συρία: Πέραν των 500 νεκρών για έλεγχο αεροπορικής βάσης στη Ράκα
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέδραμαν την Κυριακή σε μια αεροπορική βάση στη βορειοανατολική Συρία, καταλαμβάνοντας την από τις κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από πολυήμερες μάχες που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τουλάχιστον 346 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και περισσότερα από 170 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από την Τρίτη στις μάχες για τον έλεγχο της βάσης Τάμπκα, σε μία από τις πιο φονικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως οι μάχες μαίνονταν μέσα στη βάση την Κυριακή. Ήταν το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού σε μια περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

Στη κοντινή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, υπήρξαν εορταστικοί πυροβολισμοί και πολλά τζαμιά ανήγγειλαν από τα μεγάφωνα τους την πτώση της βάσης στα χέρια των ισλαμιστών εν μέσω κραυγών "Ο Θεός είναι μεγάλος", είπε ένας μάρτυρας στο Ρόιτερς.


Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέδειξαν τα κομμένα κεφάλια Σύρων στρατιωτών στην πλατεία της πόλης, δήλωσαν μάρτυρες, προσθέτοντας πως συριακά μαχητικά ακούστηκαν πάνω από την πόλη έπειτα από την επίθεση στην αεροπορική βάση.

Νωρίτερα η συριακή πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει περιοχές γύρω από τη βάση. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως έπειτα από σφοδρές μάχες, ο στρατός "ανασυντάσσεται".

Το Ισλαμικό Κράτος παγίδευσε επίσης 150 Σύρους στρατιώτες που οπισθοχωρούσαν σε μία περιοχή κοντά στη βάση και πιστεύεται ότι τους έχει αιχμαλωτίσει, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ