2014-08-25 15:52:29
Φωτογραφία για ΒΓΗΚΑΝ... «ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΣΤΗ Mercedes
Άνω-κάτω η Mercedes μετά το χθεσινό επεισόδιο Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr". Για ηθελημένη επαφή κατηγόρησε τον Γερμανό ο Βρετανός. Πιθανές κυρώσεις για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Μπορεί η Mercedes να οδηγεί και με διαφορά την κούρσα του πρωταθλήματος κατασκευαστών και οι δύο πιλότοι της να έχουν ξεφύγει σε αυτή των οδηγών, ωστόσο το κλίμα στις τάξεις της ομάδας μόνο καλό δεν είναι.

Μετά το περιστατικό στις κατατακτήριες του Μονακό, ήρθε το Grand Prix του Σπα για να αρχίσει νέα κρίση στις σχέσεις του Λιούις Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή μόλις στο δεύτερο γύρο, με ευθύνη του Γερμανού, αλλά συνέπειες μόνο για τον Βρετανό που δεν κατάφερε να τερματίσει σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του, που ήταν δεύτερος και ξέφυγε στη βαθμολογία.

Μετά τον αγώνα έγινε σύσκεψη κορυφής στην ομάδα όπου οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα
. Ο Χάμιλτον κατηγόρησε τον Ρόσμπεργκ για ηθελημένη απόπειρα να τον… «διεμβολίσει». «Ουσιαστικά παραδέχτηκε πως το έκανε επίτηδες. Είπε ότι μπορούσε να το αποφύγει και πως το έκανε για να αποδείξει κάτι. Και δεν το λέω μόνο εγώ, ρωτήστε και τους υπεύθυνους της ομάδας που δεν είναι ικανοποιημένοι μαζί του», είπε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Χάμιλτον, που είχε πολλά παράπονα από τους αγωνοδίκες.

«Πίστευα πως θα εξετάσουν το περιστατικό, αλλά δεν το έκαναν», τόνισε.

Το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ, «κάλυψε» τον Ρόσμπεργκ σχετικά με το αν ήταν εκούσια η επαφή, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμωρίας του. «Είναι ανόητο να λέμε πως έγινε επίτηδες η επαφή των δύο μονοθεσίων. Απλώς ο Ρόσμπεργκ δεν έκανε πίσω. Πίστευε πως ο Λιούις έπρεπε να του δώσει χώρο και δεν το έκανε. Οι δυο τους είχαν μια έντονη διαφωνία. Πάντως ό,τι κι αν έγινε είναι απαράδεκτο και έπρεπε να αποφευχθεί. Ο Νίκο ενήργησε λανθασμένα και νομίζω πως καταλαβαίνει ότι αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και να μην το επαναλάβει, δεν θα έκανε το ίδιο πράγμα», δήλωσε.

Όσο για το πώς θα ενεργήσει η Mercedes για να μην υπάρχουν ανάλογα λάθη στο μέλλον, είπε: «Ίσως ένα απλό χτύπημα στο χέρι να μην είναι αρκετό. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτή τη στιγμή για το πώς θα δράσουμε. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το πρωτόκολλό μας σχετικά με τις οδηγίες στους πιλότους».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ