2014-08-26 12:02:05
Φωτογραφία για ΚΙΠΑΝ: Αποχαιρετισμός στο Μιχαήλ Β. Σακελλαρίου και τον Εμμανουήλ Κριαρά
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

"Τις τελευταίες μέρες έφυγαν από κοντά μας, πλήρεις ημερών, δύο από τις... πλέον εμβληματικές και σημαντικές μορφές τις ακαδημαϊκής κοινότητας: οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Β. Σακελλαρίου και Εμμανουήλ Κριαράς.

Οι δύο ακαδημαϊκοί δάσκαλοι υπήρξαν πρωτοπόροι, αντισυμβατικοί, ανιδιοτελείς, εργατικοί και έντονα δημιουργικοί στις ακαδημαϊκές διαδρομές τους, αφήνοντας πίσω τους τεράστιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Επέδειξαν στάση υψηλής ευθύνης και μεγάλου θάρρους απέναντι σε καταστάσεις οπισθοδρόμησης και συντήρησης στο επιστημονικό τους πεδίο αλλά και σε χρόνους δίσεκτους για τη χώρα και το λαό της, χωρίς να υπολογίζουν κινδύνους, απώλειες και κόστη σε προσωπικό επίπεδο. Αντίθετα, αγωνίστηκαν για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό τόσο στα ακαδημαϊκά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα. Ακολούθησαν παράλληλες πορείες στα ακαδημαϊκά, επιστημονικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας. Απολύθηκαν από την απριλιανή δικτατορία μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς μεταξύ των οποίων οι Α. Μάνεσης και Ι. Κακριδής.


Παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, διατήρησαν πλήρη διαύγεια πνεύματος, προσφέροντας γνώσεις, εμπειρία και ψύχραιμο λόγο μέχρι την τελευταία ημέρα μιας ζωής, της οποίας τη μεγάλη διάρκεια αφιέρωσαν στην πατρίδα και στη νέα γενιά. Είχαν τακτική επικοινωνία και μεταξύ τους μέχρι πρόσφατα ανταλλάσοντας απόψεις και τις τελευταίες τους δημοσιεύσεις.

Όλοι όσοι τους γνωρίσαμε και διδαχθήκαμε από τη μακρά και πλούσια ακαδημαϊκή και κοινωνική τους πορεία, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους συνεργάτες τους.

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α της

Κ Ι Ν Η Σ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Η Σ Α Ν Α Β Α Θ Μ Ι Σ Η Σ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ