2014-09-03 09:59:42
Φωτογραφία για Οι πρώτες βροχές έφεραν προβλήματα… [photos]
Με προβλήματα έκανε «πρεμιέρα» το φθινόπωρο στην πόλη της Γαστούνης, αφού από την έντονη βροχόπτωση, χθες τα ξημερώματα, πλημμύρισε η είσοδος της πόλης, στο σημείο που... εκτελούνται τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων. Τα νερά δεν μπόρεσαν να βρουν δίοδο, αφού η αποχέτευση θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να κλείσουν τις εισόδους των σπιτιών και των καταστημάτων της περιοχής.

Ένα από τα «θύματα» της πρώτης καταιγίδας και ο κ. Κώστας Φραγκανδρέας, που δεν μπόρεσε να ανοίξει το καφενείο του νωρίς χθες το πρωί, όπως κάνει κάθε μέρα, αφού από τα νερά δεν μπορούσε… να το προσεγγίσει!

Μιλώντας στο patrisnews.com ο κ. Φραγκανδρέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την πρώτη βροχή όλα τα νερά κόντεψαν να μπουν στο μαγαζί μου. Ο δρόμος είχε κλείσει γιατί οι εργολάβοι που φτιάχνουν τα πεζοδρόμια έκλεισαν τους υπονόμους με προοπτική να φτιάξουν νέους. Τους είχαμε ενημερώσει, τους είχαμε επιστήσει την προσοχή ότι θα γίνει αυτό το πράγμα. Ένα χρόνο όμως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Το μαγαζί μου αυτή τη στιγμή έχει αποκλειστεί. Δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος να πιεί τον καφέ του, να βγάλει εισιτήριο για το λεωφορείο γιατί εδώ είναι στάση του ΚΤΕΛ. Η γυναίκα μου ήθελε να πάει στο Κέντρο Υγείας γιατί έχει πρόβλημα στο πόδι και από τα νερά δεν μπορεί να πάει».


«Ξεκινά η αποχέτευση»

Από την πλευρά του μιλώντας στο patrisnews.com ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινόςείπε: «Θέλω να πω ότι όταν γίνονται έργα σίγουρα δημιουργούνται προβλήματα. Πράγματι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει εκεί η αποχέτευση που θα αρχίζει από το Κέντρο Υγείας και θα φτάνει μέχρι το γήπεδο. Θα κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι πλακοστρώσεις όπως υπάρχει στο χρονοδιάγραμμα και μετά, σε λίγες μέρες, θα ξεκινήσει η αποχέτευση που θα πηγαίνει κατά μήκος του δρόμου και θα εξαλειφθούν όλα τα προβλήματα. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Εκτιμώ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το έργο αυτό που λέμε. Να ζητήσουμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά όπου υπάρχει έργο υπάρχει και ταλαιπωρία και όταν τελειώσει το έργο τότε θα δούμε εάν υπάρχουν παράπονα ή όχι. Να ξέρουμε όλοι ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Καταλαβαίνουμε, κατανοούμε τον κόσμο, σίγουρα ο κόσμος έχει δίκιο, πάντα ο κόσμος έχει δίκιο, από εκεί και πέρα θα κάνουμε λίγο υπομονή».

Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ήλιδας

Άντεξε το δίκτυο ομβρίων υδάτων στην Αμαλιάδα και παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες τα ξημερώματα τον δήμο Ήλιδας, με σφοδρή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με το οδικό δίκτυο Γερακίου- Περιστερίου, το οποίο κάθε φορά που καταγράφονται έντονα καιρικά φαινόμενα, παρουσιάζει πλείστα προβλήματα.

Για μία ακόμη φορά λοιπόν, η βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να καλυφθεί από μεγάλες ποσότητες λάσπης από τις παρακείμενες πλαγιές και πολλά φερτά υλικά μαζί με πέτρες έκαναν χθες από δύσκολη έως αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Απαιτείται καθαρισμός

Το συγκεκριμένο πρόβλημα καταγράφεται κάθε φορά που σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και αυτό που ζητά τώρα ο νέος πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου κ. Περικλής Παναγιωτόπουλος, είναι ο καθαρισμός του δρόμου που έχει καλυφθεί από χώματα, λάσπες και φερτά υλικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Ανάλογα προβλήματα εντοπίστηκαν χθες και στον δρόμο Αμαλιάδας- Κρυονερίου, καθώς και στο συγκεκριμένο τμήμα καταγράφονται κατολισθητικά φαινόμενα. Κάθε φορά που βρέχει έντονα και αυτό το τμήμα του οδικού δικτύου κατακλύζεται από λάσπες και φερτά υλικά, ενώ ξεχειλίζουν παρακείμενα χωράφια από τα νερά της βροχής και μετατρέπονται σε λίμνες.

Για τους κατοίκους του Κρυονερίου χθες το πρωί η μετακίνηση από και προς την Αμαλιάδα έγινε με μεγάλη δυσκολία.

Στο μεταξύ, οι κεραυνοί και οι αστραπές που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μάλιστα συντάραξαν συθέμελα την Αμαλιάδα εξαιτίας της έντασης που είχαν, προκάλεσαν προβλήματα σε ηλεκτρικές συσκευές. Πολλοί ήταν αυτοί που χθες το πρωί διαπίστωσαν ότι οι τηλεοράσεις τους ήταν εκτός λειτουργίας, «θύματα» των κεραυνών, ενώ προβλήματα εντόπισαν και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές και αναζητούσαν τεχνικούς για να δώσουν τη λύση.

Στάθης Πουλιάσης
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ