2014-09-06 08:28:08
Φωτογραφία για Στη Λάρισα ο γενικός διευθυντής του CERN!
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη Λάρισα μπορεί να δημιουργηθεί ένα ερευνητικό κέντρο για τη διάγνωση και θεραπεία των νεοπλασματικών παθήσεων, καθώς και Μονάδα Θεραπείας Αδρονίων. Υπάρχει η θέληση, υπάρχει η ανάγκη, υπάρχει η τοποθεσία. Συνεπώς, υπάρχουν όλα τα κριτήρια για την υλοποίηση του και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι δουλειά προκείμενου να υλοποιηθεί».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) καθηγητής Rolf-Dieter Heuer, ο οποίο βρέθηκε το απόγευμα στην Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας-ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή με αντικείμενο την δημιουργία του κέντρου. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προς την κατεύθυνση αυτή στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΕΚΕΤΑ) και ανταλλάχθηκαν απόψεις.


Η επίσκεψη του διευθυντή του CERN στην Ελλάδα γίνεται με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλια του Κέντρου καθώς αύριο θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου λειτουργεί περίπτερο με Διαδραστική Έκθεση του CERN.

Ωστόσο η επίσκεψη του στην Λάρισα λίγο καιρό μετά την επίσκεψη για το ίδιο θέμα του Steve Myers, διευθυντή Ιατρικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας CERN, και της Margit Dosanjh, σύμβουλου Επιστημών Υγείας του CERN, υπογραμμίζει την θετική πορεία που έχει λάβει η υλοποίηση του μεγαλεπήβολού σχεδίου δημιουργίας Κέντρου Αδρονικής Θεραπείας. Θα βοηθήσει στη αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο της περιοχής, αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης ασθενών από όλη τη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε και ο ίδιος επεσήμανε ότι βρίσκεται σε «καλό δρόμο» το συγκεκριμένο εγχείρημα. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του CERN του Νοσοκομείου, του Πανεπιστημίου και φυσικά της Περιφέρειας και σχολίασε πως το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του Κέντρου έχει ήδη γίνει. «Τώρα πρέπει να δουλέψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την συνεργασία όλων των προαναφερομένων φορέων ο γενικός διευθυντής του CERN απατώντας σε σχετικό ερώτημα υπογράμμισε ότι πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση και συμπλήρωσε οτι βάσει ανάλογου μοντέλου έχουν λειτουργήσει αντίστοιχα κέντρα στην Αυστρία και την Γερμανία. Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο κέντρο είπε, χρειάζονται οι άνθρωποι που θα το κτίσουν και εκείνοι που θα το λειτουργήσουν. Και οι καλύτεροι για να το λειτουργήσουν είναι εκείνοι που είναι συνδεδεμένοι με την έρευνα. Γιαυτό και το κέντρο πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ