2014-09-12 08:26:21
Φωτογραφία για ISIS: Χωρίς συμμάχους ο Ομπάμα στις αεροπορικές επιδρομές
Βρετανία και Τουρκία δεν θα συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των δύο χωρών. Σε αντίθεση, η αντιπολίτευση της Συρίας εξέφρασε την υποστήριξή της στο σχέδιο δράσης του Ομπάμα και δεν αποκλείει πλήγματα κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία προβλέποντας ταυτόχρονα εκπαίδευση ανταρτών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τις συστηματικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους «όπου και αν είναι αυτοί» συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τον μετριοπαθών σύρων επαναστατών που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Τουρκία και Βρετανία δεν θα συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές κατά ISIS


Η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε αεροπορικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία, ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο Υπουργός Άμυνας της χώρας.

Η Βρετανία ωστόσο έχει ήδη αρχίσει τον εξοπλισμό των Κούρδων πεσμεργκά που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική κυβερνητική πηγή.

"Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", διευκρίνισε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Συρία: Παρεμβάσεις σε έδαφός μας χωρίς έγκριση είναι επίθεση

Τέλος, η οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια αν δεν έχει την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού, προειδοποίησε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης Άλι Χαϊντάρ μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ