2014-09-13 09:06:15
Φωτογραφία για Αμφίπολη: Το παράπονο της Περιστέρη - Γιατί είναι δυσαρεστημένη;
Οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης συνεχίζονται με αποτέλεσμα να έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας νέα ευρήματα, τα οποία μαγεύουν όλο τον κόσμο, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένονται νεότερες πληροφορίες που πιθανότατα να δείξουν τον ένοικο του αρχαίου τάφου.

Η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ταφικό μνημείο και μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά των αρχαιολόγων, για τη δουλειά της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού». Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει μια τεράστια δύναμη και αυτή η δύναμη είναι το πολιτιστικό της απόθεμα. Είναι αυτή η αιτία, που χάρη σε αυτή την πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να έχει μόνο θετική προβολή σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δυσαρεστημένη η Κατερίνα Περιστέρη από τον ΣΕΑ

Την ίδια ώρα η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στην Αμφίπολη, κ
. Κατερίνα Περιστέρη φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη από την στάση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην αρχαιολόγο, έχει ένα παράπονο:Αν και η ίδια είναι μέλος του ΣΕΑ, δεν έχει λάβει ούτε ένα τηλεφώνημα από κάποιον από τους συναδέλφους της στον Σύλλογο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το thousandnews.gr. Αν και οι ανασκαφές προχωρούν, φέρνοντας καθημερινά στο φως εκπληκτικά ευρήματα, κανένας συνάδελφός της δεν έχει επιχειρήσει να έρθει σε επαφή μαζί της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr η κ. Περιστέρη είχε την πρόθεση να αποστείλει επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το θέμα του ΣΕΑ, κ. Τασούλα, ωστόσο το περιέχομενο της δεν έχει γίνει γνωστό.

Παράλληλα, όσον αφορά τις διαμαρτυρίες που ακούγονται για τη δημοσιότητα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αρχαιολόγοι στον λόφο Καστά, η αρχαιολογική ομάδα της κ. Περιστέρη δουλεύει απερίσπαστη, έχει πλαισιωθεί με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα κάνοντας σωστά τη δουλειά της.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ