2014-10-07 21:20:16
Φωτογραφία για Ποια είναι τα θύματα της τραγωδίας στο πεδίο βολής του Βόλου
Συγκλονισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο την τραγωδία που γράφτηκε πριν από λίγες ώρες στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία Γεωργίου Ορφανίδη, 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία Αναστάσιου Μεζαλά 34 ετών και του Δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλου 19 ετών και τον τραυματισμό του υπολοχαγού Κ.Β. 30 ετών.

Ευτυχώς ο τραυματισμένος αξιωματικός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διέφυγε τον κίνδυνο μετά από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Να θυμίσουμε ότι μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο σημείο της τραγωδίας έχει μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος


κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρεται επίσης ότι «Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

Γ. Κοκ.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/388979/apo-19-ews-34-etwn-oi-enstoloi-poy-skotwthhkan-sthn-askhsh-sto-bolo#ixzz3FU6JECyA
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ