2014-10-09 05:42:09
Φωτογραφία για Μεσάζοντες και «νονοί» μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και πελατών
Με πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη συνεχίζει την πορεία του ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου, όπου το πτωχευτικό ασφάλιστρο κυριαρχεί με ταυτόχρονη συσσώρευση πολλών μεσαζόντων και «νονών» μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και πελατών.

Είναι πολλοί αυτοί που ζητάνε μερίδιο αμοιβής από το ασφάλιστρο (σε καθεστώς υποχρεωτικής ασφάλισης): Ασφαλιστικές εταιρίες, αντασφαλιστές, διαμεσολαβούντες, στελέχη διοίκησης εταιριών (μισθοί, bonus), managers, ελεύθεροι διαμεσολαβούντες, ελεύθεροι επιθεωρητές διαμεσολαβούντων, ειδικές εκπτώσεις και προμήθειες, συνεργεία και προμήθειες επί εργασιών και ανταλλακτικών κλπ κλπ. Σε όλους αυτούς προστίθεται και ένας νέος κύκλος ανθρώπων και εταιριών διαδικτύου – INTERNET όπου ποικίλης προέλευσης συμφέροντα αυξάνουν την παρουσία τους ανάμεσα σε πελάτες, διαμεσολαβούντες και εταιρίες και μαζί το κόστος. Ήδη πολλοί διαμεσολαβούντες ως πρόσωπα εγκαταλείπουν τις σχέσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρίες. Είναι 6 - 7 τα επίπεδα μεσαζόντων πολλά για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα τα οποία θα περιοριστούν την επόμενη διετία εξαιτίας του κόστους τους και της μείωσης προμηθειών. Πόσο και πόσους να αντέξει η τσέπη του καταναλωτή; Πόσο «γάλα» θα βγάλει η «αγελάδα – αυτοκίνητο»;


Λένε ότι η αγορά κρατάει ότι χρειάζεται και το σημερινό καθεστώς «αντέχει» αυτή την κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες προεκτάσεις του που ένα μέρος «κάθεται» στις πλάτες του επικουρικού κεφαλαίου με τις απλήρωτες ζημιές ετών και τα «μακρόχρονα δικαστήρια» σε βάρος της φήμης της αγοράς και της πικρίας των θυμάτων. Όχι όμως για πολύ.

Ίσως με το τέλος αυτού του κύκλου να αρχίσει και η ανάπτυξη του ασφαλιστικού θεσμού με τις ασφαλίσεις κλάδου ζωής, πυρός, αστικής ευθύνης, μεταφορών που είναι η δεύτερη επιλογή για πολλούς και πάντα «μετά το αυτοκίνητο» Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, η ΔΕΙΑ και οι σύλλογοι διαμεσολαβούντων έχουν συμφέρον να εξετάσουν μια «αυτορρύθμιση» του προβλήματος πριν η πραγματικότητα τους πονέσει με την ανώμαλη προσγείωσή της μετά τον αιματηρό σημερινό πόλεμο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ