2014-10-17 10:05:08
Φωτογραφία για Απίστευτο περιστατικό στην Κοζάνη, δείτε τι συνέβη σε έκτακτο καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολογίας...
Το χωρίο της καινής Διαθήκης Πολλοί έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι [Ματθ. ιθ'30] πραγματοποιήθηκε κατά στρεβλό τρόπο στην Κοζάνη και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας! Συνέβη σε έκτακτο καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολογίας και για το μάθημα “Ηλεκτρονικά 2” Θεωρία.

Στον πίνακα αξιολόγησης κατατάχθηκε αρχικά η κα. Β.Χ. (Φυσικός) στην πρώτη αξιολογικά θέση και άλλος συνάδελφός της, κατέλαβε την τρίτη και τελευταία θέση (Ηλεκτρολόγος με ελλιπή προσόντα). Αφού αρχικά και δια τηλεφώνου κλήθηκε η πρώτη (κα. Β.Χ.) να αναλάβει την διδασκαλία της θεωρίας, στην πορεία ο προϊστάμενος του εν λόγω τμήματος και παλαιότερα πρόεδρος επί οκτώ (8) συναπτά έτη του ιδίου ΤΕΙ (Φυσικός και αυτός), ενημέρωσε αυτήν ότι τελικά ο τρίτος στην λίστα αξιολόγησης κατατάχθηκε πρώτος και πως αυτή τέθηκε εκτός λίστας (αν και αρχικά πρώτη), λόγω του ότι τα προσόντα της δεν ήταν εντέλει συναφή με την θέση.

Της εξήγησε μάλιστα πως σαν Φυσικός (πυρηνικοί Φυσικοί αμφότεροι) και ο ίδιος καταλαβαίνει την αγανάκτηση της, αλλά η απόφαση αυτή ήταν συλλογική από την συνέλευση του τμήματος και πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να την αλλάξει (χωρίς όμως να της χορηγήσει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει πως υφίσταται η απόφαση αυτή).

Έτσι λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς εμφανή αιτιολογία το “… έσονται πρώτοι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι”επαληθεύτηκε και εφαρμόστηκε στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας!

Όμως, η πρώτη στην κατάταξη της λίστας δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του προϊσταμένου, δεδομένου ότι στην προκήρυξη αναφέρονταν ότι τα διδακτορικά στην Φυσική ήταν συναφή με την θέση, ο προϊστάμενος δεν της επέδωσε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα του και πως είναι αδύνατο από την πρώτη θέση να τεθεί εκτός λίστας και ο τελευταίος της λίστας και με ελλιπή προσόντα να τεθεί πρώτος.

Έτσι, αφού ενημέρωσε σχετικά τον προϊστάμενο, πήγε να διδάξει την ώρα του μαθήματος έχοντας μαζί της και την λίστα που την κατατάσσει πρώτη και χωρίς καμιά άλλη έγγραφη (παρά μόνο τα λόγια του προϊστάμενου) απόφαση που να την ανατρέπει.

Εκεί η εκπαιδευτικός διαπίστωσε πως μετά από εντολή του προϊσταμένου ξαφνικά η αίθουσα διδασκαλίας άλλαξε και οι φοιτητές πορεύονταν προς άλλη αίθουσα (από αυτήν που στο πρόγραμμα μαθημάτων υπάρχει και συνήθως γίνονταν η διδασκαλία).

Πορεύθηκε και αυτή στην έκτακτη αυτή τοποθεσία (αίθουσα), όπου διαπίστωσε πως ο συνυποψήφιος της με ελλιπή προσόντα (στην λίστα) θα τελούσε την διδασκαλία του μαθήματος. Μη θέλοντας να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, απλά ενημέρωσε τον συνυποψήφιο της και τους φοιτητές του μαθήματος, τα παραπάνω γεγονότα, το πως την αντιμετώπισε η διοίκηση του τμήματος, χορήγησε και τους πίνακες κατάταξης και αξιολόγησης στους φοιτητές και κατόπιν αποχώρησε από την αίθουσα (για λόγους αξιοπρέπειας).

Μετέπειτα, ο συνυποψήφιος και εκ της “άγραφης οδού” διδάσκων του μαθήματος, οδήγησε τους φοιτητές πίσω στην αίθουσα, όπου αρχικά ήταν να τελεστεί η διδασκαλία!

Σημαντικές παρατηρήσεις:

α) Την θεωρία του εν λόγω μαθήματος την δίδασκε ο εν λόγω προϊστάμενος (πυρηνικός Φυσικός στην ειδικότητα, όπως και η πρώτη στην λίστα αξιολόγησης), αυτός δηλαδή που εξηγούσε την έκτακτη συνάδελφό του πως δεν έχει συναφή προσόντα να διδάξει το μάθημα!

β) Διδακτικό προσωπικό του τμήματος και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των εκτάκτων, δεν επιβεβαίωσαν την αλλαγή του πίνακα αξιολόγησης σε βάρος της πρώτης στην λίστα – κατάταξη, αλλά το αντίθετο.

γ) Η πρόσκληση για διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δια τηλεφώνου και προφορικά χωρίς την υπογραφή εγγράφων, οπότε η διαδικασία ανάθεσης μαθημάτων είναι πλήρως αδιαφανή.

Τα συμπεράσματα δικά σας!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ