2014-10-17 12:25:11
Φωτογραφία για 50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - 50 Χοροί Ελληνικοί
Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών με ένα χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: «50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών – 50 Χοροί Ελληνικοί». Μια περιήγηση στη μουσική παράδοση του τόπου μας παρουσιάζοντας 50 χορούς των Ελλήνων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2014» του Πανεπιστημίου, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ώρα 8:00 μ.μ., στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Θα παρουσιαστεί ένα υπερθέαμα 50 χορών από όλες τις περιοχές της Ελληνισμού, από την παρουσία των Ελλήνων στην Κάτω Ιταλία ως τον Ανατολικό Πόντο και την Καππαδοκία και από τη Βόρεια Θράκη ως την Κρήτη και την Κύπρο, με τη συμμετοχή όλως των τμημάτων του Ομίλου, αποτελούμενων από εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές και παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημίου, με παραδοσιακές ενδυμασίες συνοδεία παραδοσιακών ορχηστρών.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί η μουσική παράδοση της πατρίδος μας και να αναδειχθεί η καλλιτεχνική δημιουργία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, καθώς επίσης και η συμβολή της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στις δράσεις του Πανεπιστημίου στον Πολιτισμό και στην κοινωνία.

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Γρηγόριος Μικρώνης, Ε.Ε.ΔΙ.Π Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, χοροδιδάσκαλος του Ομίλου.

Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2014» του Πανεπιστημίου Πατρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ