2014-10-18 16:08:19
Φωτογραφία για Νέο 1ο Γυμνάσιο Πύργου: Μετακομίζουν μέχρι τον... Μάρτη!
Εκτός χρονοδιαγράμματος, μόνον για δυο μήνες όμως, τοποθετείται τελικά η ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του πρότυπου βιοκλιματικού 1ου Γυμνασίου Πύργου, οπότε και οι μαθητές του σχολείου θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις των λυόμενων –προβληματικών- αιθουσών που φιλοξενούνται για 7η χρονιά φέτος, το αργότερο μέχρι τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη. Όπως διαπίστωσε ο Μηχανικός του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) κ. Θεόδωρος Ηλιόπουλος που έλεγξε την πρόοδο των εργασιών, οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σχεδόν έτοιμες καθώς υπολείπονται μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες ωστόσο θα απαιτηθεί δίμηνη παράταση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα (ορίζονταν ο Δεκέμβρης του 2014) λόγω της καθυστέρησης που εμφανίζει η εκταμίευση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Κατά την αυτοψία του κ. Ηλιόπουλου στο χώρο κατασκευής του πρότυπου σχολικού συγκροτήματος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ
. Θανάση Παπαγρηγορίου και να συζητήσει μαζί του, τις προτάσεις- παρατηρήσεις που έχει καταθέσει αναφορικά με κάποιες αλλαγές και παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στον αρχικό σχεδιασμό. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγρηγορίου, όλες οι προτάσεις που σχετίζονταν με θέματα ασφαλείας των μαθητών αλλά και παρεμβάσεις στη χωροθέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και κάποιες αλλαγές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έγιναν δεκτές από τον Μελετητή του ΟΣΚ. «Προτείναμε κάποια θέματα σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών που θα έπρεπε να προσεχθούν ιδιαίτερα ενώ ζητήσαμε και κάποια αλλαγή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με στόχο να γίνει κεκλιμένο το επίπεδο της και να διαμορφωθεί σα θεατράκι, κάτι που δεν υπήρχε στη μελέτη. Επίσης, να σκεπαστεί ένας ανοιχτός χώρος για να προαυλίζονται οι μαθητές όταν βρέχει αλλα και να δημιουργηθούν περισσότερα γήπεδα μιας και ο σχεδιασμός προέβλεπε μόνον ένα γήπεδο για 350 παιδιά!. Όλες οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές».

«Έτοιμοι» για μετακόμιση

Και μπορεί η δίμηνη παράταση που δόθηκε να οδηγεί αναπόφευκτα και την μεταφορά του σχολείου για τον Φλεβάρη, μαθητές και εκπαιδευτικοί όμως, δηλώνουν πανέτοιμοι για τη μετακόμιση! «Αδημονούμε για τη μεταφορά στο νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Η κατάσταση στα λυόμενα είναι αφόρητη καθώς καθημερινά εμφανίζονται και νέα προβλήματα και αναλωνόμαστε σε επισκευές…» επισήμανε ο κ. Παπαγρηγορίου και πρόσθεσε ότι όσο πλησιάζει ο καιρός, ανυπομονούν να φύγουν από αυτά.

«Περιμένουμε πως και πως την ώρα της μετακόμισης. Στο νέο κτίριο θα μπορούμε με άνεση να προγραμματίσουμε δράσεις και να αναπτύξουμε το σχολείο με έναν άλλο τρόπο. Διοργάνωση ημερίδων, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και χίλια δυο άλλα που στα λυόμενα δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ταυτόχρονα, γεμίζουμε και από χαρά γνωρίζοντας ότι το γυμνάσιο μας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε συνολικά βιοκλιματικών σχολείων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Θα πρέπει βέβαια, και οι μαθητές να το σεβαστούν και οι εκπαιδευτικοί να το αξιοποιήσουν στο έπακρο». Όσον αφορά τη διαδικασία μετακόμισης, ο κ. Παπαγρηγορίου επισήμανε ότι δεν απαιτεί πολλές μέρες, παρά μόνο 2-3 καθώς ο βασικός εξοπλισμός θα είναι καινούργιος και θα υπάρχει μέσα στο σχολείο. «Αυτό που μας ενδιαφέρει και ζητάμε από τον ανάδοχο με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, είναι να επισπεύσει τις εργασίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Δυστυχώς για εμάς, όπως όλα δείχνουν και αυτό το χειμώνα θα τον περάσουμε στα λυόμενα…».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ