2012-04-29 01:05:04
Φωτογραφία για Μαίνονται οι εμφύλιες συγκρούσεις στη Συρία
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εσωτερικές συγκρούσεις των συριακών δυνάμεων ασφαλείας με τους αντικαθεστωτικούς... παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και δυο εβδομάδες.

Τουλάχιστον 10 λιποτάκτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στην περιοχή της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση αυτή είχε αναφέρει προηγουμένως συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες και δυνάμεις του συριακού στρατού κοντά σε προεδρικό μέγαρο της Λατάκειας, κατά τις οποίες ωστόσο δεν προκλήθηκαν θύματα.

Την ίδια ώρα, επίθεση από θαλάσσης εξαπέλυσαν αντικαθεστωτικοί κατά Σύρων στρατιωτών με απώλειες και από τις δύο πλευρές. Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 30 με 35 χιλιομέτρων νοτίως των συνόρων με την Τουρκία, την οποία η Συρία κατηγορεί ότι φιλοξενεί την ηγεσία του αντικαθεστωτικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ότι επιτρέπει την προμήθεια με όπλα και χρήματα των αντικαθεστωτικών.


Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, ένοπλοι που επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους εξαπέλυσαν επίθεση κατά συριακής στρατιωτικής μονάδας στην ακτή της Μεσογείου με αποτέλεσμα να σημειωθεί ανταλλαγή πυρών και να σκοτωθούν αρκετοί .

"Η ανταλλαγή πυρών...είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ενός αριθμού στρατιωτών, ενώ ο αριθμός εκείνων που σκοτώθηκαν από τις τάξεις των τρομοκρατών δεν είναι γνωστός γιατί επιτέθηκαν στη στρατιωτική μονάδα τη νύχτα", μετέδωσε το SANA.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ