2014-11-06 10:00:36
Φωτογραφία για Σε καραντίνα Αστυνομικός στην Ξάνθη για φυματίωση...
Διαψεύδει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις φήμες που ήθελαν 2 αστυνομικούς να έχουν προσβληθεί από φυματίωση

-Πριν από 1,5 χρόνο ένας Αστυνομικός μπήκε σε διήμερη καραντίνα στο Νοσοκομείο λόγω... λάθους!

Σε καραντίνα τέθηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο Αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης υπό τον φόβο πως είχε προσβληθεί από ενεργή φυματίωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αστυνομικός υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες κίνησαν υποψίες με αποτέλεσμα ο ίδιος να νοσηλευτεί για δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ωστόσο μετά από επιστάμενες ιατρικές εξετάσεις αποκλείστηκε το ενδεχόμενο προσβολής του από ενεργό φυματίωση ενώ αποδείχθηκε πως η αρχική εργαστηριακή εξέταση ήταν λανθασμένη.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο σύμφωνα με την έρευνα του ThrakiToday.com, διαψεύδει την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και η οποία ήθελε δύο Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών να έχουν προσβληθεί από φυματίωση.


Ο κ. Βασίλης Κικίλιας σε σχετικό έγγραφό του για την υπόθεση αναφέρει πως “δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα φυματίωσης αστυνομικού προσωπικού που έχει ως αρμοδιότητα τη διαχείριση κρατούμενων στην επικράτεια, πλην μιας περίπτωσης (προ 18μηνου) αστυνομικού υπηρετούντος στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης ο οποίος λόγω λανθασμένης εργαστηριακής εξέτασης, νοσηλεύτηκε επί διημέρου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου έπειτα από επισταμένες ιατρικές εξετάσεις αποκλείστηκε το ενδεχόμενο προσβολής του από ενεργό φυματίωση”.

Άξιο αναφοράς μάλιστα πως οι σχετικές αναφορές έφτασαν μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ωστόσο εξ' αρχής Αστυνομικοί αλλά και ιατρικό προσωπικό παρουσιάζονταν καθησυχαστικοί λέγοντας πως δεν έχουν εντοπιστεί τέτοια περιστατικά.

Από τη μεριά του το Υπουργείο εφιστά την προσοχή στους Αστυνομικούς που υπηρετούν τόσο στα Κέντρα Κράτησης  Λαθρομεταναστών όσο και στις πύλες και σημεία εισόδου της χώρας αλλά και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων να ακολουθούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας. Μάλιστα, δόθηκε εντολή στις Υπηρεσίες να έχουν συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπ. Υγείας ώστε να ενημερώνεται διαρκώς το Αστυνομικό προσωπικό για τα μεταδιδόμενα νοσήματα και τους τρόπους προφύλαξης τους από αυτά. Βέβαια σε αρκετές των περιπτώσεων τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί δεν ευνοούν την απρόσκοπτη προστασίας των ιδίων αλλά και κατά συνέπεια των κοινωνιών, ενώ οι συνθήκες τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ