2014-11-06 15:00:36
Φωτογραφία για Επικίνδυνος ιός χτυπάει iPhones και iPads
Ως τώρα ακουγόταν ότι οι συσκευές της Apple ήταν γενικά ασφαλείς από απειλές ιών και malware. 

Τώρα όμως μια νέα γενιά κακόβουλου λογισμικού ανακαλύφθηκε, η οποία φαίνεται ότι βάζει στόχο τα iPhones και τα iPads.

Το νέο malware ονομάζεται "WireLurker". Ο ιός εντοπίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Palo Alto Networks.

Το WireLurker εισβάλει στο software του OS X desktop και στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple για κινητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το WireLurker εγκαθιστά κακόβουλες εφαρμογές στα iPhones και iPads, ωστόσο το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής το λογισμικό στοχεύει σε χρήστες στην Κίνα.

Αυτό πάντως, επισημαίνει το δημοσίευμα, δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί. Η Palo Alto Networks σημειώνει ότι το malware είναι "το μεγαλύτερο που έχουμε συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα."


Ονομάζεται WireLurker λόγω της ικανότητάς του κακόβουλου λογισμικού να "καταλαβαίνει" όταν ο χρήστης συνδέει ένα iPhone ή ένα iPad στον υπολογιστή που τρέχει OS X. Μόλις συμβεί αυτό, ξεκινά η εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών στη συσκευή σας.

Αυτή την στιγμή οι ερευνητές συμβουλεύουν οι χρήστες iOS να αποφεύγουν third-party app stores και να αποφεύγουν USB-based φορτιστές από άγνωστους κατασκευαστές. Το malware είναι υπό ανάπτυξη σε αρκετές συσκευές και ο τελικός σκοπός του δεν είναι ακόμη γνωστός. Η Palo Networks έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να τεστάρει την ύπαρξη του malware
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ