2014-11-07 11:15:25
Φωτογραφία για Φαινόμενο “Danxia” δείτε τη λύση του μυστηρίου!!!!! (PHOTOS)
H πόλη Zhangye ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της Κίνας, εξαιτίας του δρόμου του μεταξιού. 

Όμως, σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης εξαιτίας των εντυπωσιακών χρωματιστών λόφων της.

Όταν ο δρόμος του μεταξιού εγκαταλείφθηκε, άρχισε και η παρακμή ολόκληρης της περιοχής.

Με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι της πόλης παράτησαν το εμπόριο και άρχισαν να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ ο τουρισμός της περιοχής αυξήθηκε αισθητά, καθώς κάθε χρόνο άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τους εντυπωσιακούς πολύχρωμους λόφους της πόλης.

Το ασυνήθιστο αυτό γεωλογικό φαινόμενο είναι γνωστό σαν «σχηματισμός Danxia» και οφείλεται στη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ψαμμίτη και άλλων ιζημάτων στην επιφάνεια του εδάφους. Τα ιζήματα αυτά με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων οξειδώνονται λόγω της επαφής τους με τον αέρα και αποκτούν έτσι τα έντονα χρώματά τους.

Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία έχουν ανακαλυφτεί μέχρι τώρα οι σχηματισμοί «Danxia». Υπάρχουν σε αρκετά σημεία της, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευρύτερη περιοχή κοντά στην πόλη Zhangye αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του περίεργου αυτού γεωλογικού φαινομένου.

Περιπλανηθείτε στους λόφους και βγάλτε μια έγχρωμη selfie!
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ