2014-11-07 17:32:30
Φωτογραφία για Ημερίδα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας Εκκλησιαστική Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - 300 χρόνια από την γέννησή του ως πρότυπο προσφοράς, ανδρείας και τόλμης των Στρατιωτικών Ιερέων του ΠΝ στους απελευθερωτικούς αγώνες„.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Διοικητής του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχος (Μ) Κ. Μανωλιουδάκης ΠΝ ενώ στη συνέχεια ο Στρατιωτικός Ιερέας του ΝΣ Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου Ανχης (ΣΙ) έκανε μία εισαγωγή στο θέμα παρουσιάζοντας τους λόγους και το σκοπό της Ημερίδας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες από τους: 1ος Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς με θέμαQΗ φωνή του Αγίου Κοσμά στη σημερινή κοινωνία„ 2ος Ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός ομότιμος καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα : Το όραμα του Πατροκοσμά για το ελεύθερο γένος„ 3ος Ο κ ος Διονύσιος – Ανδρέας Αλιμπράντης με θέμα : Η συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη του Στόλου π. Διονυσίου Δάφνου στους Βαλκανικούς πολέμους 1912 -1913„ και 4ος Ο κ ος Αναστάσιος Κιουλμουράτογλου με θέμα: Ο Μακεδονομάχος Διονύσιος Παπανικολόπουλος Μητροπολίτης Εδέσσης και Πέλλης.


Στην ημερίδα παρέστη ο Αρχηγός Στόλου, ο Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, ο Διοικητής Ναυτικής εκπαιδεύσεως, ο διοικητής Φρεγατών, Στρατιωτικοί Ιερείς και Ιερείς της νήσου Σαλαμίνας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου στόλου και του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

 

ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/27852-2014-11-06-20-58-10
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ