2014-11-08 00:54:05
Φωτογραφία για Βαριέσαι το γυμναστήριο; Γυμνάσου στο κρεβάτι!
Είναι από αυτές τις... δύσκολες ημέρες που η γυμναστική σου φαντάζει μαρτύριο; Θέλεις να ασκηθείς αλλά η ιδέα και μόνο σου προκαλεί πονοκέφαλο; Σου δίνουμε ιδέες για να ασκηθείς από το σπίτι σου, ακόμη και από τον καναπέ ή το κρεβάτι!

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες, ούτε γεμάτες ενέργεια και όρεξη για γυμναστική. Ακόμη κι έτσι όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι άσκησης που μπορείς να κάνεις με μεγαλύτερο κέφι, χωρίς να βγεις από το σπίτι. Κρίμα δεν είναι να βγεις από τη φόρμα σου;

#1 Χορός

Ο χορός είναι μια καλή λύση για τις ημέρες της τεμπελιάς. Θα μου πεις, δεν είσαι γραμμένη σε κάποια σχολή, ούτε βολεύουν οι ώρες των ομαδικών προγραμμάτων χορού στο γυμναστήριο; Ποιός είπε να βγεις από τη βολή του σπιτιού; Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και κινήσου στο ρυθμό του! Μπορείς να το κάνεις στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα ή όπου επιθυμείς. Μην αφήσεις την ακεφιά και τα πονάκια να σου στερήσουν την άσκηση και κάνε το έστω κι εναλλακτικά.


#2 Δοκίμασε τη γιόγκα

Μπορεί να φσίνεται χαλαρή αλλά γυμνάζει. Είτε είναι αυτές οι τεμπέλικες ημέρες ή οι δύσκολες του μήνα λόγ περιόδου, η γιόγκα είναι μια από τις καταλληλότερες μορφές άσκησης. Ξεγελάς τον εαυτό σου πως θα κάνεις κάτι χαλαρό και μη κοπιαστικό και παράλληλα γυμνάζεσαι! Ακόμη και η hatha yoga κάνει δουλίτσα!

#3 Άσκηση στο κρεβάτι γίνεται; Κι όμως!

Ναι μπορείς να ασκηθείς χωρίς να το κουνήσεις ρούπι από το κρεβάτι! Τσέκαρε το Pinterest, το You tube η ή σκέψου μόνη ασκησούλες που μπορείς να κάνεις από το κρεβατάκι σου και μείνε σε φόρμα! Πουσάπς, κοιλιακοί, ακόμη και βαράκια μπορούν να γίνουν και στο κρεβάτι.

#4 Γυμναστική στις... διαφημίσεις!

Θέλεις σήμερα να δεις τηλεόραση; Σε έχει πιάσει αρνητισμός και δε θέλεις ούτε να ακούσεις για γυμναστήριο; Προτιμάς να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά ή μια ταινιούλα; Μαζί σου! Αντί όμως να γίνεις coach potato, κάθοντας σαν κοτόπουλο μπροστά από την οθόνη, μπορείς να εκμεταλευτείς τις διαφημίσεις και να κάνεις ασκησούλες από τον καναπέ. Ποδαράκια πάνω εναλλάξ και σφίξε γλουτούς.

#5 Κους-κους και περπάτημα

Έχεις όρεξη για κους-κους με τις φίλες; Το ακουστικό σήμερα αναμένεται να γίνει επέκταση του αυτιού σου; Ας όψεται, για μια ημέρα δικαιολογείσαι. Εκμεταλλεύσου το όμως για δικό σου όφελος και μην αφήνεις το χρόνο να πάει στράφι. Αντί να κάθεσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και να κουτσομπολεύεις σήκω και περπάτα μέσα στο σπίτι! Το παν είναι η κίνηση.

#6 Βάλε την άσκηση μέσα στα απλά και καθημερινά

Αν δεν πας γυμναστήριο κάνε μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες για να καλύψεις το χαμένο έδαφος και να μείνεις σε φόρμα, ακόμη κι αν βγήκες από το πρόγραμμα. Αντί για ασανσέρ χρησιμοποίησε τις σκάλες, περπάτα και άσε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, εκμεταλλεύσου το χρόνο και κάνε δουλειές στο σπίτι.

#7 Κάνε μικρά σετ

Τέλος, ένα ακόμη τρικ είναι τα μικρότερα σετάκια. Αν νιώθεις αδύναμη ή έχεις τεμπέλικη διάθεση μπορείς να κλέψεις σε αριθμό συνεχόμενων κοιλιακών, ραχιαίων και βαρών. Κάνε μικρότερα σετ ανάλογα με τις δυνάμεις σου αλλά μην αφήνεις τη διάθεση ή την αδυναμία να σε καταβάλλουν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ