2014-11-08 00:53:59
Φωτογραφία για Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ
Με 90-63 επιβλήθηκε το «τριφύλλι» της Αρμάνι

Από show se show και από θρίαμβο σε θρίαμβο μέσα στο ΟΑΚΑ! Μετά τη Φενέρμπαχτσε, ένας καταιγιστικός Παναθηναϊκός έκανε ξανά την εμφάνισή του και στο πάρτι των περίπου 10.000 φίλων του έκανε μια… χαψιά την Αρμάνι Μιλάνο με το εκκωφαντικό 90-63.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έκαναν το 3-1 στην Ευρωλίγκα, έχοντας νικήσει Ιταλούς (1-3 ρεκόρ) και Τούρκους (2-2) με μεγάλες διαφορές, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον τις απώλειες των έτερων διεκδικητών και πλέον ετοιμάζονται για το επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη.

Εξαιρετικός ο Μπατίστα με 15 πόντους, από 11 είχαν Σλότερ, Γιάνκοβιτς, πολύ καλός ο Ράιτ που μπαίνει στο… κλίμα με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ… κλασικά Διαμαντίδης (6π., 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ). Το ματς:

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι απ’ το ματς με τη Φενέρ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Και φάνηκε με τα τρία σερί τρίποντα που έγραψαν το 9-6
. Οι πράσινοι δεν έμειναν εκεί, όμως, αλλά συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό. Και ανεβάζοντας την πίεσή τους στην άμυνα (επωφελούμενοι και την αστοχία της Αρμάνι) και ευστοχώντας σαν… τρελοί, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 11 (18-7) με τον Γιάνκοβιτς. Και σ’ αυτά τα επίπεδα έκλεισε η πρώτη περίοδος, 23-13, με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει αν και νωρίς τα θεμέλια νίκης.

Το μόνο κενό διάστημα του τριφυλλιού ήταν το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου. Εκεί όπου δεν μπήκε με την ίδια «δίψα» στην επίθεση, έκανε λάθη στην επίθεση και στην άμυνα υπήρξε μια μίνι χαλάρωση. Κάτι που έφερε δύο συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ιταλών, που μείωσαν σε 28-24 (με σερί 0-7) και ανάγκασαν σε τάιμ-άουτ τον Ιβάνοβιτς. Και κάπου εκεί τέλειωσαν τα αστεία! Με τον Μπλουμς να επιβεβαιώνει πως είναι «δολοφόνος», με τον Διαμαντίδη (6ασίστ) να «ταΐζει» χωρίς σταματημό και τον Μπατίστα να μην έχει αντίπαλο κάτω απ’ τη ρακέτα, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έτρεξαν σερί 11-0, 39-26! Και το 44-30 του πρώτου μέρους ήταν κάτι παραπάνω από φυσιολογικό! Εκρηκτικά μπήκε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός για να το καθαρίσει και να στείλει τη διαφορά σε μεγάλα επίπεδα! Με νέο σερί 8-0 (με αιχμή του δόρατος τον Σλότερ), οι πράσινοι έγραψαν το 52-30 και το show είχε ξεκινήσει για τα καλά. Οι Ιταλοί τα είχαν χαμένα. Σούταραν απλά για τρεις, δίχως να βρίσκουν σημάδι και τα λεπτά περνούσαν, με την ελληνική ομάδα να είναι η απόλυτη κυρίαρχος και στις δύο άκρες το παρκέ, με τον Μπατίστα να φτάνει τη διαφορά και στο +25 (58-33)! Ο Σάμουελς πάλευε μόνος του για τους φιλοξενούμενους, ο Ράιτ είχε… σκυλιάσει σε άμυνα και επίθεση, το πάρτι συνεχιζόταν και ο Παππάς στην εκπνοή έκανε μέσα σε αποθέωση το 71-43!

Ποια διαφορά να πέσει; Πώς να σωθούν οι Ιταλοί; Επ’ ουδενί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν απ’ το πράσινο… ποτάμι! Όσο κι αν ο Χάκετ ήθελε να μειώσει, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης (που αποθεώθηκε) δεν άφηναν κάτι τέτοιο να συμβεί. Μέχρι και ο Σλότερ… κάρφωνε (79-55), με όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι το κάτι άλλο. Τα τελευταία τέσσερα λεπτά πέρασαν… θεαματικά, ισοπεδωτικά και το τριφύλλι να μην αφήνει το πόδι απ’ το γκάζι με τους Παππά (κυρίως) και Γκιστ να σκοράρουν όπως και όσο ήθελαν, γράφοντας ουσιαστικά το θριαμβευτικό 90-63!

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-30, 71-43, 90-63

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 7, Παππάς 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6 (7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γκιστ 9 (6 ριμπάουντ), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (3/3 σουτ), Ράιτ 9 (5 ριμπάουντ)

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13 (3), Μπρουκς 11 (1), Τζεντίλε, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζειμς 3, Χάκετ 9 (1), Σάμουελς 18, Μος 5 (1)

Πηγή: Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ