2014-11-08 22:49:44
Φωτογραφία για Τουρκία: Εκτός ατζέντας προς το παρόν το κυπριακό
Παρά την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί στην περιοχή, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας , σε νέα πολύωρη συνεδρία, έθεσε εκτός ατζέντας το Κυπριακό. Ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στη Συρία, στο Ιράκ και το Κουρδικό. Τα ανοιχτά μέτωπα της Τουρκίας και ιδιαίτερα οι εξελίξεις στην Συρία, και στο Ιράκ, όπως επίσης και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα με το Ιράν, λόγω της στάσης της Τεχεράνης, η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα προκαλεί διάφορα προβλήματα στα Τουρκικά φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σε χώρες της Ασίας, ήταν το αντικείμενο νέας ευρείας σύσκεψης στο Τουρκικό Γενικό επιτελείο στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, στην τετράωρη σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Necdet Özel εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία με τον Αρχηγό μάλιστα να προβαίνει σε μια δήλωση η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό ίδικά όταν προέρχεται από τον στρατηγό Necdet Özel καθαρά προσωπική επιλογή του Τούρκου Προέδρου και φίλα προσκείμενο στην ισλαμική κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου.


"Το κουρδικό εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη πληγή. Αν δεν ληφθούν  έκτακτα μέτρα η χώρα (Τουρκία)  απειλείται άμεσα με διάσπαση της εδαφικής της ακεραιότητας", δήλωσε ο αρχηγός του τούρκικου γενικού επιτελείου  Necdet Ozel

Στις δηλώσεις τόσο του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων όσο και του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου δεν έγινε καμία αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στις συνεχείς και ολοένα κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις στρατιωτικών αναλυτών φαίνεται ότι στην ιεράρχηση των Τουρκικών προτεραιοτήτων το Κυπριακό μπορεί να θεωρείται πολύ σημαντικό θέμα, ωστόσο με βάση τα μέτωπα που έχει ανοιχτά η Τουρκία και κυρίως η αβεβαιότητα που επικρατεί στα σύνορά της το καθιστούν προς το παρόν ήσσονος σημασίας.

Στο μεταξύ, στην Κυπριακή ΑΟΖ το Μπαραμπαρός εξακολουθεί να προκαλεί και σήμερα κινήθηκε παράνομα στο οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ σε απόσταση 26 ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ/KOGAS στον Ονασαγόρα. Καθ' όλη τη διάρκεια των παράνομων ερευνών του το Μπαρμπαρός συνοδευόταν από δύο υποστηρικτικά πλοία δύο πολεμικά και ένα υποβρύχιο.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/178526/tourkia-ektos-atzentas-pros-to-paron-to-kypriako#sthash.8RSE2rUJ.dpuf
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ