2014-11-11 12:56:26
Φωτογραφία για ΑΟΖ Κύπρου: Ένας χάρτης ΑΟΖ χωρίς νόημα. Για να περνάει η ώρα…
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Kανένας χάρτης ΑΟΖ του οποίου οι συντεταγμένες δεν έχουν αποσταλεί στον ΟΗΕ δεν έχει νόημα. Δεν με ενοχλεί βέβαια ότι κάποιος θέλει να διαθέσει ένα χάρτη για σημείο αναφοράς, με ενοχλεί ότι είναι λάθος. Αυτή η μέθοδος της προπολεμικής προπαγάνδας να μιλάει ο κάθε ανειδίκευτος για κάτι που δεν υπάρχει πρέπει να σταματήσει. Αρκετά δεν έχουν γίνει με τη Φούσκα της Τράπεζας της Ανατολής και με τη Φούσκα της ΕΝD; Τα θυμάσθε; Μέχρι πότε οι πολλοί στην Ελλάδα θα πρέπει να παραμένουν θύματα των κάθε λογής εγκαθέτων;

Ξέρετε κανένα τοπογραφικό χωραφιού στο οποίο να μη αναφέρεται ο γείτονάς του; Ξέρετε κανένα σώφρονα και νόμιμο να πουλάει χωράφι χωρίς πλήρες τοπογραφικό;  Έχετε δει πουθενά χωράφι να πουλιέται με ένα τοπογραφικό που περιγράφει τα νότια και ανατολικά σύνορά του (κίτρινο χρώμα) ενώ στις γωνίες (κόκκινο χρώμα) τα “τριπλά” σημεία (1) και (2) να είναι ακαθόριστα; Tί είδους φύκια είναι αυτά που πουλάνε στους λαούς τους για ΑΟΖ οι Αναστασιάδης και Σαμαράς;


Πόσο νόμιμα είναι τα συμβόλαια των οικοπέδων που προκηρύσσουν; Σε διεθνή ύδατα δεν επιτρέπεται.

Η ΑΟΖ της Κύπρου με τα Ισραήλ όπως και με την Αίγυπτο δεν έχει οριθετηθεί στα άκρα της. Μάλλον εδώ το ακούτε πρώτη φορά… Kαι εγώ θέλω να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με χαρτοπόλεμο και παραδίνοντας Εθνική κυριαρχία. Τα πράγματα είναι απλά.

Aνακήρυξη άμεσα των ΑΟΖ με γεωγραφικές συντεταγμένες αποσταλμένες στον ΟΗΕ. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Το επισημαίνω πρίν ξεκινήσει συζήτηση για τα “τριπλά” σημεία που τα έκανα δύο πλέον αλλά είναι τρία. Θα υπάρξουν ανατροπές σε διεθνές επίπεδο.

Τη θέση του Βάρβαρος μπορείτε να τη βλέπετε εύκολα κάνοντας κλίκ εδώ, χρησιμοποιώντας ακόμη και το κινητό σας!

Αριστερά, η θέση του Βάρβαεος αυτή τη στιγμή. Κάνει έρευνες στο οικόπεδο 2 στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ.

Σαμαράς και Αναστασιάδης ετοιμάζονται πάλι να βρούν τρόπο να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες με τη Τουρκία. Ο Βενιζέλος πρόκειται να ταξιδέψει στη Τουρκία και ο Νταβούτογλου να δεί το Σαμαρά κάπου το Δεκέμβρη.

Αν γίνει αυτό, τότε πρέπει κανείς να σκεφτεί τί ακριβώς παραχωρήσεις έκαναν με τα Νέα Ίμια που έστησαν οι Τούρκοι εν γνώσει εξ αρχής και με τις πλάτες των αφεντικών τους. Βλέπετε σχετικά εδώ.

ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα Σαμαράς και Αναστασιάδης δεν πρόκειται ποτέ να ανακηρύξουν. Μερική οριοθέτηση ΑΟΖ δεν έχει νόημα και το τώρα είναι καλύτερο απο τις συζητήσεις για το χτές ή το αύριο.

ΥΓ. Βγάλε φλάς δεξιά λέμε Καραγκιόζη.

Z-code

Nέα Ίμια απο την Ελληνοκυπριακή ηγεσία: 

Παράδοση Εθνικής Κυριαρχίας Κύπρου 

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Σε προηγούμενο άρθρο εδώ αναφέρθηκα στις ορατές και αόρατες πλευρές της εν δυνάμει Κυπριακής ΑΟΖ.

Όσα ανέφερα σε εκείνο παραμένουν σε ισχύ το άρθρο παραμένουν σε ισχύ.

Τα “Νέα Ίμια” συντίθενται ως εξής. Ελλάδα και Κύπρος αεροβατούν επικίνδυνα, καθώς μη έχοντας αποστείλει τα συνολικά όρια των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων τους στον ΟΗΕ, όπως θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει για να νομιμοποιήσουν κάθε τους ενέργεια μέσα σε αυτές,

1> επέτρεψαν την έρευνα απο τη Τουρκία στην εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου

2> είναι υπεύθυνες για τη πτώση του δικηνητήριου Κυπριακού αεροπλάνου, που κατά την ομολογία πολλών έκανε αναγνώριση στη περιοχή των ερευνών, με αποτέλεσμα να το ρίξουν τα Τουρικά πλοία.

Αυτό ακόμη και σε διεθνή ύδατα δεν επιτρέπεται.

3> επέτρεψαν να γίνει έρευνα και διάσωση για τους επιβαίνοντες απο πλοία του ΟΗΕ και όχι απο Κυπριακά, δείχνοντας εκτός των άλλων ότι η Κύπρος αδυνατεί να ασκήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στην “ΑΟΖ” της.

4> δεν εξέδωσαν ισοδύναμους κανόνες εμπλοκής για τα Ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα με αυτούς των Τουρκικών.

Σήμερα έγινε αερομαχία Ελληνικών και Τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο.

Παρότι τα Ελληνικά έτρεψαν σε φυγή τα Τουρκικά δεν τα κατέρριψαν, ως θα έπρεπε αν είχαν ισοδύναμους κανόνες εμπλοκής με αυτούς που έχουν τα Τουρκικά.

Διαβάστε τους όλους 4> παρέδωσαν την ασφάλεια της εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου και  των κοιτασμάτων της στο Ισραήλ [Παράδοση Εθνικής Κυριαρχίας]. H “πράξη” αυτή για την οποία όπως λέγεται απο κάποια ιοστολόγια χάρηκαν τα Ελληνικά επιτελεία, δείχνει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να τηρήσει μία απο τις βασικές υποχρεώσεις της σε σχέση με την ΑΟΖ της, την ασφάλεια και τη διάσωση.

Kαι μερικώς να προκύψει τελικά κάτι τέτοιο ή μετά απο διακρατική συμφωνία όπως έγινε με τη Αίγυπτο, η πράξη Αναστασιάδη συνιστά παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Ενδιαφέρον θα έχει, άν κάτι τέτοιο περάσει απο τις Εθνικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα μου πείτε, εδώ πέρασαν τα μνημόνια…

Εκτός αυτού

1> μέσα απο μια συμμαχία με την Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρος διαφαίνεται ότι τα κοιτάσματα που έχουν κοινά στην ΑΟΖ τους με την Αίγυπτο - και όχι μόνο - με αγωγούς θα ωθούνται προς αυτή, όπου θα παράγεται LNG. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου θα ακουμπούν. Μετά από κάποιες εβδομάδες τα “πολιτικά πλυντήρια”, oι Ερμήδες του συστήματος,  που εμφανίζουν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ αλλά και πολλά δήθεν πατριωτικά ιστολόγια θα σας πούν ότι “μελλοντικά αυτό μπορεί να γίνει…” Aν σας βολεύει φάτε το.

Γιατί δεν ακούσατε ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα σύνορα των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου; Γιατί λένε παραμύθια… και γιατί το κόλπο είναι αλλού!

H Αίγυτπος θα έχει πολλαπλάσια κέρδη, αφού το LNG θα πωλείται σε μεγαλύτερη τιμή απο το αρχικό φυσικό αέριο. Κέρδος θα έχουν και οι Έλληνες εφοπλιστές (το ντόπιο κατεστημένο) που δεν πληρώνουν φόρους 10 δις ευρώ το χρόνο όπως θα έπρεπε, οι οποίοι θα κάνουν τις μεταφορές πρός την Ελλάδα.

Η κατασκευή του αγωγού Ισραήλ – Κύπρου – Kρήτης  απομακρύνεται, όπως και η κατασκευή εργοστασίου LNG στη Κύπρο κάτι που θα στερήσει την Ελλάδα και τη Κύπρο αντίστοιχα απο χιλιάδες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Χωρίς αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ανάπτυξη βιομηχανίας στη Κύπρο και στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει.

2> η αναμενόμενη συνάντηση Σαμαρά και Νταβούτογλου το Δεκέμβρη φαίνεται να έχει στόχο ένα αναθεωρημένο μνημόνιο Παπούλια  - Γιλμάζ. Αυτό και η συνθήκη της Βέρνης είναι η αιτία που δεν γίνονται έρευνες στο ΑΙγαίο. Επισημαίνω ότι ο Αβραμόπουλος ξεκίνησε το θέμα αυτό και έχω αναφερθεί στο άρθρο μου εδώ.

3> η παράνομη προκήρυξη οικοπέδων σε διεθνή ύδατα απο την Ελλάδα και Κύπρο στις εν δυνάμει ΑΟΖ τους δεν φαίνεται να ενοχλούν κανένα πολιτικό και νομικό απο τις δύο χώρες Ίσως όσοι είναι στα πράγματα να μη μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά. Η άλλη εκδοχή είναι πολύ χειρότερη.

Η παράνομη προκήρυξη ευνοεί μόνο πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να κάνουν εξόρρυξη χωρίς να φορολογούνται στην Ελλάδα ή να φορολογούνται σε άλλες χώρες ή σε φορολογικούς παραδείσους. Για τα συμβόλαια θα σας μιλήσω προσεχώς.

4> η αναφορά Νταβούτογλου ότι το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ πρέπει να το λύσει η ΕΕ έχει να κάνει με ένα μυστικό που αφορά την Ελληνική ΑΟΖ, το οποίο επιβεβαιώνει ο Σαμαράς όταν είπε ότι η Ελληνική ΑΟΖ είναι Ευρωπαϊκή…

Τελικά θα μας πούν επίσημα Ελλάδα και Κύπρος ποιές είναι οι ΑΟΖ τους ή θα γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο πρώτα και όλα μετά ξεκινήσουν απο μηδενική βάση, κάτι που δεν συμφέρει Ελλάδα και Κύπρο; Aμφιβάλλω.

Τα τριπλά σημεία στο οποία συναντώνται οι ΑΟΖ της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, όπως και της Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ κρύβουν πολλά “μυστικά”. Οι κυψελλίδεs Voronoi  στο διδιάστατο χώρο μπορεί να έχουν μια τροπολογία που να ξεθωριάσει τη μοναδικότητα της επιλογής των μοντέλων που συνδέονται με την Αρχή της Μέσης Γραμμής.

Η αναφορά μου σε εν δυνάμει ΑΟΖ, για όσους δημοσιογράφους δεν καταλαβαίνουν, δεν αφορά μόνο τη μη συνολική ανακήρυξη των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων τους απο τις παραπαίουσες, άχρηστες, αντιδεοντολογικές και ανίκανες κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου αλλά και κάτι βαρύτερο. Πάμε στοίχημα;

Όσον αφορά τη Τουρκία, ο ρόλος της φαίνεται.

Σε ότι κάνει, ευνοούνται άλλοι με μπαλαντέρ τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα απλά υπακούει και βυθίζεται στην άβυσσο του χρέους και της απαξίας.

YΓ. Σε αυτό το άρθρο θα υπάρξει Update, γιατί αύριο μπορεί να τα πούν αλλοιώς…
Z-code
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ