2014-11-14 14:13:11
Φωτογραφία για Πρέσβης ΗΠΑ: Οι Τουρκοκύπριοι είναι οι μελλοντικοί σας συμπατριώτες
Συνέντευξη στο κρατικό κανάλι παραχώρησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζον Κόνινγκ, ο οποίος μίλησε για το Κυπριακό, το Μπαρμπραρος και τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και το Φυσικό Αέριο ΑΟΖ

Ο Αμερικανός Πρέσβης ξεκαθάρισε πως η θέση των ΗΠΑ, όσο αφορά τα δικαιώματα της Κυπρου στην ΑΟΖ της, είναι ότι στηρίζουν με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και το δικαίωμά της να εκμεταλλεύεται να κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Παράλληλα όμως, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια πως οι ΗΠΑ κρατούν ίσες αποστάσεις από Κύπρο και Τουρκία, παρά τις προκλήσεις των δεύτερων στην Ανατολική Μεσόγειο. "Οι κινήσεις του Barbaros είναι εκτός πλαισίου του Δικαίου της Θάλασσας", πρόσθεσε. Επίσης, ο κ. Κόνινγκ εξέφρασε την άποψη πως το επίπεδο της έντασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή παραμένει σταθερό και ότι δεν υπάρχει σοβαρή κρίση.

Φυσικό Αέριο

Ο κ. Κόνινγκ δήλωσε πως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους τουρκοκύπριους.

Ο Αμερικανός Πρέσβης απάντησε και στις φήμες ότι οι ΗΠΑ στάθηκαν εμπόδιο στη δημιουργία τερματικού στο Βασιλικό, υπογραμμίζοντας ότι "όλα αυτά είναι σαχλαμάρες".

Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει και οι Τουρκοκύπριοι να έχουν ρόλο στο θέμα των υδρογονανθράκων.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ