2015-01-08 23:44:36
Φωτογραφία για ΤΗΝ... ΔΙΕΛΥΣΕ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ 81-58
Με τον Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί... «ηγετική» εμφάνιση και με ερυθρόλευκη πολυφωνία στην επίθεση, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 81-58 για την 2η αγωνιστική του Τοπ-16 της Ευρωλίγκας.

Φαίνεται πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεχάσει τις περσινές ήττες στο Τοπ-16 από την ιταλική ομάδα και πλέον οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Αρμάνι θα θυμάται για πολύ καιρό την φετινή... «εκδίκηση» των ερυθρόλευκων.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου με μία χορταστική εμφάνιση –κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- συνέτριψαν την Αρμάνι Μιλάνο με και έκαναν το 2/2 στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Τρομερός πλουραλισμός στην επίθεση για τους ερυθρόλευκους με τους Λαφαγέτ και Πέτγουεϊ να είχαν από 13 πόντους και τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι να προσθέτουν από 12 πόντους ο καθένας, σε ένα ματς που ο Βασίλης Σπανούλης… ξεκουράστηκε, παίζοντας περίπου 19 λεπτά και πετυχαίνοντας 9 πόντους.


Στα καθαρά αγωνιστικά Οι δύο ομάδες άργησαν να... «ζεσταθούν» και ήταν άστοχες στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να ξεχωρίζει στην εκκίνηση του αγώνα, έρασε μπροστά στο σκορ με +4 στο 4ο λεπτό αλλά η Αρμάνι δεν άργησε να αντιδράσει και με τον Τζεντίλε να βρίσκει... «τρύπες» στην άμυνα των ερυθρολευκων, κατάφερε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθεί με 13-18.

Στην δεύτερη περίοδο και με την είσοδο στο παρκέ του Οθέλο Χάντερ, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να ...ανεβάζει «ταχύτητα» και παρά τον γεγονός πως στο 11’ βρέθηκε στο -7, με σερί επτά πόντων ισοφάρισε σε 20-20 στο 12’. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου, στο 15’ ήταν και πάλι ισόπαλες 26-26 αλλά με καθοριστικά καλάθια του Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγούνταν με 39-35.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε με... «φόρα» στο παρκέ και με τους Πέτγουεϊ και Σπανούλη να την οδηγούν, έτρεξε ένα σερί 10 πόντων, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 24’ με 49-35. Η Αρμάνι έμοιαζε αιφνιδιασμένη και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση αλλά σε εκείνο το σημείο άρχισε και ο Ολυμπιακός να... «χαλαρώνει», γεγονός που οδήγησε την ιταλική ομάδα να μειώσει την διαφορά και στο 28’ έκανε το 51-44 αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου και μετά τις φωνές του Σφαιρόπουλου, οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν με 56-44.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ...«καθαρίσει» το παιχνίδι και με τον Λαφαγιέτ να αναλαμβάνει δράση παρέα με τον Κώστα Σλούκα, ο Θρύλος άρχισε να ανοίγει τη διαφορά και να κάνει δύσκολη τη... «ζωή» των Ιταλών. Στο 34’ οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 68-46 και έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους, παρά τον τραυματισμό του Οθέλο Χάντερ, δεν έχασαν τον έλεγχο προσφέροντας μάλιστα και θέαμα. Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε στην Αρμάνι και τελικά έφτασε στην νίκη με 81-58 κάνοντας το 2 στα 2 στο φετινό Τοπ-16.

Δεκάλεπτα: 13-18, 39-35, 56-44, 81-58
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ