2015-01-13 21:08:43
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΒΓΕΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Το αίτημα της αυτοδυναμίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή τονίζοντας ότι «Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, τόσο πιο δυνατή και σταθερή θα είναι η Ελλάδα στις 26», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Η στρατηγική του φόβου έχει πέσει στο κενό. Η Ελλάδα δεν φοβάται. Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Σαμαράς, και η ακροδεξιά του παρέα». Κλιμακώνοντας την κριτική του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους «κήρυκες της πολιτικής των μνημονίων. Αυτοί που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα» ότι ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς».

Αναφερόμενος στο χρέος ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη που να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, και πρέπει να αποπληρωθεί στο σύνολό του
. Ο μόνος που χει απομείνει να δηλώνει ανοιχτά ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ενέχει τον κίνδυνο αποβολής της από το ευρώ. Ο μόνος που θέλει να πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση του λαού στις εκλογές αυτές, θα προκαλέσει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα. Είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε τον Πρωθυπουργό «Τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες του ελπίδες για να διασωθεί. Τον διαψεύδουν όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους. Τον διαψεύδουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ντράγκι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο  κ. Μοσκοβισί, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η κα Χάρντμπράιντ. Αλλά και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι της Ευρώπης και ο οικονομικός τύπος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας οι οποίοι «τον διαψεύδουν δηλώνοντας το αυτονόητο, ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών είναι, σε κάθε περίπτωση, εγγυημένες». Επιπλέον, κάλεσε τον κ. Σαμαρά να μιλήσει για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει διερωτώμενος μεταξύ άλλων «Γιατί δεν μας λέει ότι όλα αυτά, μαζί με δεκάδες άλλα μέτρα και πρόσθετα χαράτσια αποτελούν το μοναδικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας;».

Ο ίδιος σχολίασε ότι «Σήμερα όλοι δείχνουν ήρεμοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ» εξηγώντας ότι «Είναι η αποδοχή ότι διέξοδος για την Ευρώπη δεν υπάρχει, παρά μόνο μέσα από την δική μας θέση: την ριζική απομείωση του ελληνικού χρέους, και την αποπληρωμή του υπόλοιπου μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας». «Είναι όμως ταυτόχρονα και ότι στην Ευρώπη κάτι αλλάζει. Έρχονται στο προσκήνιο νέες δυνάμεις. Και οι δυνάμεις αυτές, με την στήριξη των λαών, των εργαζόμενων, των ευρωπαϊκών κοινωνιών, θα βάλουν την δική τους ατζέντα. Και θα παίξουν πια ρόλο στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής» ανέφερε. 

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι «κυβέρνηση μιας μόνο παράταξης» και ότι θα ασκήσει την πολιτική του «επιδιώκοντας σταθερά, και σε κάθε βήμα, τον κοινωνικό διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν στις 25 Γενάρη ο λαός θα μας δώσει την αυτοδυναμία. Που θα μας τη δώσει ο λαός την αυτοδυναμία. Θα μας τη δώσει, γιατί έχει και τη γνώση και τη σοφία να δώσει ισχυρή λαϊκή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ