2015-01-14 17:20:21
Φωτογραφία για «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΝΕΤΟ»
Ο συμπαίκτης του Λουίς Νέτο - μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού - στη Νασιονάλ Μαδέιρα, Ντάνιελ Στογιάνοβιτς, σκιαγραφεί στο "Sport24.gr" το προφίλ του Πορτογάλου αμυντικού.

Αναλυτικά Λουίς Νέτο και Ντάνιελ Στογιάνοβιτς συνεργάστηκαν στη Νασιονάλ Μαδέιρα με τον Κροάτη αριστερό μπακ να αποκαλύπτει τις αρετές του Πορτογάλου στόπερ, βασικού μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού.

Ο Κροάτης αριστερός μπακ της Ζρίνσκι, πλέον, βγάζει το καπέλο στον Λουίς Νέτο για τον χαρακτήρα του, πριν προχωρήσει στα καθαρά αγωνιστικά σημεία:

"Πρώτα από όλα, θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, πριν μπω στα αμιγώς ποδοσφαιρικά. Τον θυμάμαι ότι ήταν πάντα μέσα στο κλίμα της παρέας και πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει τον οποιονδήποτε. Δεν είχε πρόβλημα με κανέναν και ήταν πολύ αγαπητός, στα αποδυτήρια."

Μόνο τυχαία δεν θεωρεί την αγωνιστική ανέλιξη του άλλοτε συμπαίκτη του στη Νασιονάλ Μαδέιρα, ο Ντάνιελ Στογιάνοβιτς. Στέκεται στο γεγονός ότι οι μέχρι τώρα σταθμοί της ποδοσφαιρικής καριέρας του Λουίς Νέτο, μιλούν από μόνοι τους:


"Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η πρόοδος της καριέρας του μιλά από μόνη της. Όχι μόνο βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, αλλά καταφέρνει να το συνδυάζει και με μεταγραφές από τη μία ομάδα σε μεγαλύτερη. Από τη Νασιονάλ στη Σιένα και το ιταλικό πρωτάθλημα και από εκεί στη Ζενίτ, που είναι επίσης μία πολύ καλή ομάδα, στη χώρα της και την Ευρώπη."

Ζητήθηκε από τον Ντάνιελ Στογιάνοβιτς να αξιολογήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Πορτογάλου αμυντικού και εκείνος στάθηκε στην επιβλητική του φυσιογνωμία που υποκαθιστά τον προπονητή, εντός αγωνιστικού χώρου:

"Είναι αρκετά δυναμικός ποδοσφαιριστής, θα μπει δυνατά στη φάση, αλλά όχι άτσαλα. Η θέση του στόπερ, είναι η θέση του. Την γνωρίζει καλά. Είναι αποκλειστικά, στόπερ και απόλυτα κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι. Το ανάστημά του, τον βοήθησε πολύ, γιατί είναι επιβλητική φυσιογνωμία. Λειτουργούσε σαν προπονητής στο γήπεδο, δίνοντας συνεχώς κατευθύνσεις και οδηγίες."

Μπορεί ο Λουίς Νέτο να προσαρμοστεί ταχύτατα, σχεδόν άμεσα, στην ελληνική πραγματικότητα και να αντέξει στη σκληρή πίεση τους πρωταθλητισμού; Ο Ντάνιελ Στογιάνοβιτς, δεν έχει καμία αμφιβολία:

"Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα να προσαρμοστεί, γιατί ήδη έχει περάσει τα πορτογαλικά σύνορα. Έχει αγωνιστεί σε Ιταλία και Ρωσία και στη δεύτερη σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσαρμογής του."
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ