2015-01-15 19:44:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Στα...κεραμίδια οι κάτοικοι του Ρίου για την αύξηση των δημοτικών τελών
Την έντονη διαμαρτυρία της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου προκάλεσαν οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, για αύξηση κατα 170% των δημοτικών τελών στην περιοχή τους.

Σε συνέχεια της παρέµβασής της κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κώστα Πελετίδη στο ∆ηµαρχείο του τ. ∆ήµου Ρίου, στις 10 Δεκέμβρη η Εταιρεία αποστέλει επιστολή προσωπικά στον Δήμαρχο Πατρέων ζητώντας να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Στην επιστολή αναφέρουν:

"Σας ζητά να αναθεωρήσετε την απόφασή Σας και του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, που λάβατε κατά πλειοψηφία , για την εκτός πραγµατικότητας αύξηση σε ποσοστό 170% των δηµοτικών τελών στην περιοχή του τ. ∆ήµου Ρίου ( Ρίο, Άγιος Βασίλειος, Ακταίο, Αραχωβίτικα ) .

∆ιότι :

1) η αύξηση αυτή και µάλιστα σ’ αυτό το εξωφρενικό ποσοστό , έρχεται σε µια εποχή πλήρους εξαθλίωσης των πολιτών , εξ αιτίας της µνηµονιακής πολιτικής των κυβερνώντων, την οποία και η παράταξή σας καταγγέλλει και αντιπαλεύει .


2) Έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τις διακηρύξεις της παράταξής σας, τόσο αντιπολιτευτικά επί σειρά ετών, όσο και προεκλογικά , αφού , ως δεχθήκατε στη παραπάνω συνάντηση , εκτιµάτε ότι τα τέλη αυτά δεν πρέπει να είναι ανταποδοτικά και βεβαίως νοµίζουµε ότι ποτέ δεν συναινέσατε , σε όποια αύξηση αυτών, ώστε εύλογα να τίθεται το ερώτηµα « τι άλλαξε µε την ανάληψη της δηµοτικής εξουσίας από την παράταξή σας ; »

3) Προβαίνετε µε τις αυξήσεις αυτές (που δεν τόλµησαν προηγούµενες δηµοτικές παρατάξεις, που έχετε καταγγείλει ) σε χαρακτηρισµό των πολιτών που κατοικούν σε αυτές σε προνοµιούχους , όταν γνωρίζετε ότι στις περιοχές αυτές, πέραν των ολίγων υψηλού εισοδήµατος πολιτών–που βεβαίως κατοικούν και στις άλλες περιοχές του ∆ήµου που µειώσατε τα τέλη –κατοικούν µισθοσυντήρητοι, µικροµεσαίοι επαγγελµατίες, άνεργοι , συνταξιούχοι του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα µε µειωµένη τελείως την σύνταξή τους, αγρότες, ενοικιαστές σπιτιών και άλλοι, που έχουν υποστεί άµεσα τις συνέπειες της κρίσης και δυστυχώς έρχεται η παράταξή σας, στην οποία στήριξαν τις ελπίδες τους για άλλη πολιτική, να φέρεται σε βάρος τους µε τον ίδιο τρόπο.

4) Εφόσον όµως αλλάζετε την µέχρι σήµερα θέση σας και θεωρείτε τα τέλη ανταποδοτικά και µάλιστα απαιτούντα τέτοιες εξωφρενικές αυξήσεις, θα πρέπει να είχατε λάβει υπόψη σας ποιες δηµοτικές παροχές έχουν οι περιοχές αυτές, σε σχέση µε άλλες στις οποίες δεν αυξήσατε τα τέλη, αλλά αντίθετα τα µειώσατε, όταν µεταξύ άλλων :

α) είναι ανεπαρκής, έως ανύπαρκτος ο δηµοτικός φωτισµός,

β) η αποκοµιδή των απορριµµάτωνγίνεται 2-3 φορές την εβδοµάδα , σε αντίθεση µε την ηµερήσια του αστικού ιστού της πόλης, ενώ δεν υπάρχει καθόλου λειτουργία της σάρωσης,

γ) δεν υπάρχουν παράελάχιστα πεζοδρόµια και οι κακοτράχαλοι δρόµοι εξυπηρετούν µόνον τα οχήµατα και σε καµιά περίπτωση τους πεζούς, που κινδυνεύουν άµεσα βαδίζοντας σε αυτούς .

5) Θεωρούµε την απόφασή σας παντελώς άδικη και άνιση και µε αυτή , δεν οικοδοµείτε στη πράξη την ενότητα των πολιτών , αφού τους θεωρείται αντιπάλους σας .

Θεωρούµε επίσης, ότι η απόφασή σας είναι προϊόν εσφαλμένης εκτίµησης και σας ζητάµε να προβείτε σε άµεση αναθεώρηση της και να µην προβείτε σε καµιά αύξηση, αλλιώς αυτή να είναι ελάχιστη, γιατί και τα ήδη καταβαλλόµενα τέλη είναι υπερβολικά .
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ