2015-01-17 11:44:05
Φωτογραφία για «ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣ»
Χρονιά προσαρμογής στα «θέλω» και στη φιλοσοφία του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι η φετινή για την Εφές, όπως τονίζει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

«Η Εφές έχει ένα πρόγραμμα από τα μισά της περυσινής χρονιάς που συνεχίζεται και ο στόχος είναι τριπλός: να δώσουμε ευκαιρία σε νεαρούς Τούρκους παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας, οι νέοι παίκτες να αφομοιωθούν σε ένα σύνολο σπουδαίων καινούργιων παικτών, όπως είναι ο Έρτελ και, τέλος, να εμπεδωθεί η φιλοσοφία του κόουτς με βασικό άξονα την άμυνα, που στην Τουρκία είναι παραμελημένη» ήταν τα πρώτα λόγια του στενού συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην εφημερίδα «Αγορά».

Αναφερόμενος στην πίεση που υπάρχει για τίτλους στην Τουρκία, σημείωσε: «Ό,τι έχει σχέση με λεφτά, έχει πίεση. Άλλωστε κάθε στόχος φέρνει από μόνος του πίεση. Η προσωπικότητα του Ίβκοβιτς και η σχέση με τον πρόεδρο της ομάδας, που είναι γνώστης του μπάσκετ, βάζουν αυτή την πίεση σε όρια, την ελέγχουν. Είναι μια χρονιά προσαρμογής και όχι στόχων, αλλά νομίζω ότι κάνοντας όσα σας περιέγραψα ήδη διεκδικούμε το μπασκετικό ταβάνι, τους τίτλους. Δεν βιαζόμαστε. Από κάθε ματς παίρνουμε εμπειρίες και στην Τουρκία και στην Euroleague».


Κληθείς να σχολιάσει το τουρκικό με το ελληνικό πρωτάθλημα, εξήγησε: «Το επίπεδο της τουρκικής λίγκας με 6 ξένους παίκτες είναι πολύ δυνατό. Το επίπεδο του Τούρκου παίκτη χρειάζεται αναμφισβήτητα ανανέωση. Η διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μεγάλη και προκύπτει από τα μπάτζετ. Η τουρκική λίγκα είναι πολύ δυνατή γιατί έχει πολύ καλούς ξένους. Στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μετά υπάρχει φιλοδοξία από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που με χαρά τις βλέπουμε να ανεβαίνουν. Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού έδωσε έναν διαφορετικό τόνο. Είναι πολύ ενδιαφέρον το χρώμα που θέλει να δώσει η ΑΕΚ. Θα δούμε καλά playoffs στην Ελλάδα. Υπάρχει πάντως διαφορά κλάσης σε σχέση με την Τουρκία. Είναι νόμος αγοράς».

Στη συνέχεια μίλησε και για τον όμιλο της Εφές στη Euroleague: «Ο όμιλός μας είναι ο πιο δύσκολος, τρομερά αμφίρροπος. Σε 14 παιχνίδια το παραμικρό λάθος, ο παραμικρός τραυματισμός, η λάθος φόρμα σε δεδομένη χρονική στιγμή είναι στοιχεία καθοριστικά. Εμείς έχουμε μέθοδο και μέσω αυτής προσπαθούμε να φτάσουμε το ταβάνι μας. Ο Ολυμπιακός είναι μια πλήρης ομάδα, έμπειρη και πολύ δυνατή. Στον αγώνα με την Αρμάνι ήταν ολοκληρωτικός, είχε ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν γίνεται να κάνεις προγνωστικά για το Final Four. Το αποδεικνύει η εμπειρία. Πέρυσι η Ρεάλ πήγαινε τρένο και στο Final Four ξεφούσκωσε. Η Μακάμπι πέρασε με το ζόρι και πήρε τον τίτλο. Είδαμε πως έκανε το back to back ο Ολυμπιακός, όντας αουτσάιντερ. Μπασκετικά, δεν δικαιούμαστε να κάνουμε προγνωστικά. Είναι όλα στη λεπτομέρεια και εμείς μαθαίνουμε. Όπως μάθαμε από τη μεγάλη ανατροπή που κάναμε με τη Μάλαγα».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην κόντρα των πάγκων, ανάμεσα σε Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς: «Η Φενέρ με τον Ζήση θέλει να οργανώσει το παιχνίδι της και είναι μια προσθήκη που την οργανώνει. Είχε τρεις σκόρερ, τον Γκονλούμ, τον Μπογκντάνοβιτς και τον Μπιέλιτσα. Χρειαζόταν έναν έμπειρο οργανωτή με υψηλό βαθμό επιρροής στο παιχνίδι. Ξέρετε, το μπάσκετ είναι ενδιαφέρον γιατί δεν έχει ισοπαλία. Είναι ένα σκάκι που προκαλεί τους προπονητές. Έτσι και με τον Ίβκοβιτς και τον Ομπράντοβιτς. Ο Ίβκοβιτς έχει μια τεράστια διαδρομή τίτλων που θα τη χαρακτήριζα παραγωγική, αφού θέλει το 40% του ρόστερ του να αποτελείται από νέους παίκτες, όπως έγινε και στον Ολυμπιακό. Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας προπονητής που σε γοητεύει πάντα με τα πολύ δυνατά του mind games».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ