2015-01-22 20:20:05
Φωτογραφία για Οι Πυρήνες της Φωτιάς σχεδίαζαν να δολοφονήσουν το Χριστόδουλο Ξηρό
Τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ήθελαν να δολοφονήσουν το Χριστόδουλο Ξηρό, μετά την επιχείρηση Γοργοπόταμος γιατί του χρεώνουν τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη πριν από λίγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης. Αποκάλυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι σχέσεις των Πυρήνων της Φωτιάς και του Χριστόδουλου Ξηρού είχαν διαταραχθεί. Και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, στην κωδικοποιημένη επικοινωνία που είχαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τον Ξηρό τη λέξη "απόλυση".

Ο κ. Τσακνάκης αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της 23χρονης φοιτήτριας της κοινωνιολογίας λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τίποτα δεν γινόταν χωρίς την έγκριση της Αγγελικής".

Φαίνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. χρεώνει στη νεαρή κοπέλα πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" για την απελευθέρωση εγκλείστων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψε επίσης ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ήταν 170 κιλά. Πρόσθεσε ότι οι Πυρήνες έβριζαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και του χρέωναν τα δύο αποτυχημένα χτυπήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και τη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Πηγή: protothema
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ