2015-01-23 13:06:44
Φωτογραφία για Κατευόδιο στα 96 του για τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας, το Ναουσαίο Χρυσάφη Μέσκο
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

 

Πλήρης ημερών, στα 96 του χρόνια, έφυγε για την αιώνια ζωή ένας υπέροχος παππούς, ένας μοναδικός γείτονας, ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940. Στη μνήμη του αναδημοσιεύω το αφιέρωμα που είχαμε κάνει ως blog στις 28 Οκτωβρίου του 2010, με ένα 13λεπτο video γεμάτο αναμνήσεις του αείμνηστου Χρυσάφη, ευχόμενος στην σύζυγο του Σάσα, τους γιους του Θεοδόση και Αλέκο, στα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς και φίλους, ο Τριαδικός Θεός να τον αναπαύσει στα δεξιά Του, δίπλα στους ήρωες συμπολεμιστές του, που έπεσαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Χρυσάφης Μέσκος, Έφεδρος Λοχαγός (ΜΧ) εν ζωή, τιμήθηκε το 2010 από τον (εν αποστρατεία σήμερα) Διοικητή του Β΄ΣΣ Αντιστράτηγο Θεόκλητο Ρουσάκη. Δείτε το αφιέρωμα και το video.

"Ενενήντα δύο χρονών σήμερα ο κ. Χρυσάφης Μέσκος.


 Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος στις 28 Οκτωβρίου 1940, ήταν ήδη 7 μηνών κληρωτός. Ο κ. Μέσκος προήχθη από έφεδρος Λοχίας σε έφεδρο Ανθυπολοχαγό(ΜΧ) και υπηρέτησε στον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων μας στο κεντρικό μέτωπο της Αλβανίας. Ο κ.Μέσκος υπηρέτησε την πατρίδα για έξι χρόνια στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1940. Η αφήγησή του στην κάμερά μας συγκλονιστική. Του ευχόμαστε να ζήσει πολλά χρόνια και να αποτελεί πάντοτε παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές της Νάουσας και ολάκερου του Γένους μας"

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2010/10/blog-post_28.html

 

ΠΗΓΗ: http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2015/01/96.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ