2015-01-23 12:53:50
Φωτογραφία για Ένας πτέραρχος στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου
Με τη βούληση να συμβάλει στα κοινά, μέσα από τις γραμμές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατέρχεται ως υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας ο υποπτέραρχος(Ι) ε.α. Γιώργος Σιουτάρης, καταθέτοντας στην κοινή προσπάθεια τις δικές του εμπειρίες και προτάσεις, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που ενώνουν την κοινωνία και θέτουν τις προϋποθέσεις για ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

Ο Γιώργος Σιουτάρης γεννήθηκε στην Κορισό Καστοριάς το 1958.

Έχει στο ενεργητικό του μία πλούσια σταδιοδρομία ως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ μέχρι το 2010,οπότε αποστρατεύθηκε, με περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης, με μαχητικά αεροσκάφη “Α-7 Corsair”. Διετέλεσε Δοικητής της 336 Μοίρας Διώξεως/Βομβαρδισμού με έδρα την 116 ΠΜ του Αράξου, όπου υπηρέτησε επίσης ως Εκπαιδευτής στο εκεί  Σχολείο Όπλων-Τακτικής σε ρόλους αναχαίτισης και δίωξης βομβαρδισμού, ενώ έχει και πλούσια επιτελική εμπειρία.


Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διακρίσεις που προβλέπονται από τον βαθμό του. Κατά την διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε ως Ακόλουθος στην πρεσβεία της χώρας μας στην Ουάσιγκτον και ήταν  Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή CIVIL MILITARY COOPERATION (CIMIC), στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στο κόκπιτ για τα Ιμια

Από την καριέρα του στην ΠΑ κρατεί με ιδιαίτερη σημασία τις ημέρες της κρίσης με τα Ίμια,όταν, από τη θέση του διοικητή της 336 ΜΔΒ, ο ίδιος και οι συνάδελφοι του χειριστές βρίσκονταν επί 12ωρα δεμένοι στα κόκπιτ των αεροσκαφών τους «Α-7»,περιμένοντας την εντολή να απαγειωθούν για επιχειρήσεις εντός 15 λεπτών.

Τώρα, μέσα από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά με την ίδια αποφασιστικότητα για συμβολή στα κοινά, ο Γιώργος Σιουτάρης συμμετέχει σε έναν πολιτικό αγώνα που αποσκοπεί στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη συμμετοχική δημοκρτατία, στο σεβασμό της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ''Ναυτεμπορική'' ο κ. Σιουτάρης επισημαίνει ποιος είναι ο στόχος του πέραν της εκλογής στην Β Αθηνας:

''Στόχος μας , αναφέρει, είναι η ενδυνάμωση του Κινήματος για να δημιουργήσουμε μια νέα πολιτική πλειοψηφία με δημιουργικές,  προοδευτικές προτάσεις, συγκεκριμένες αρχές και αξίες, που ενώνουν την κοινωνία και δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, που υπηρετούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την συμμετοχική δημοκρατία, τον σεβασμό της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Χρειάζονται νέες πολιτικές προτάσεις, διαρκής σύγκρουση με το πελατειακό και κομματικό κατεστημένο. Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις''.

 Κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού

Για την περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ. Σιουτάρης ερωτάται αν το ΚΙΝΗΜΑ θα συζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας - και με ποιο- ή αν θα επιδιώξει δεύτερες εκλογές

''Είναι εθνική ανάγκη, λέει, η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού. Θα επιδιώξουμε συνεργασία με κόμματα που έχουν προοδευτικό, σοσιαλιστικό, οικολογικό προσανατολισμό, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου, που θα αποτελεί ανάχωμα στην επέλαση της συντήρησης και του λαϊκισμού. Πιστεύουμε πως μόνο μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου''.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/enas-pterarxos-sto-kinima-tou-giorgou-papadreou/40232
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ