2015-01-24 03:54:07
Φωτογραφία για Συναντήσεις με υποψηφίους - αντιπροσωπείες κομμάτων της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας
ΘΕΜΑ: «Δίκαια αιτήματα – διεκδικήσεις Ένωσης μας».

Η Ένωση μας, αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό φορέα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα του συνδικαλιστικού μας χώρου.

Όλς οι ενέργειες μας έχουν ως επίκεντρο τον συνάδελφο, προασπίζοντας τα δικαιώματα του, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του. Παράλληλα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον ρόλο και την παρουσία του του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην κοινωνία και κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία.

Με γνώμονα όλα τα ανωτέρω, σας παραθέτουμε τα δίκαια αιτήματα – διεκδικήσεις μας, μερικά εκ των οποίων αποτελούν και χρόνια αιτήματα της Ένωσης μας.

1)                  Πλήρης εφαρμογή της αριθμ. 2196/2014 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ και όχι την εν μέρει υλοποίησης της που αποφάσισε η κυβέρνηση με την αριθμ. 1978/130 τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

2)                  Το Ταμείο Ασφάλισης Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ), να παραμείνει ως έχει. Επισημαίνουμε οτι είναι αυτοδιοίκητο με μοναδικό έσοδο τις εισφορές των Λιμενικών, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρω επιχορήγηση από το κράτος και είναι βιώσιμο σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες.


3)                  Σύσταση ελεγκτηρίου δαπανών. Με το άρθρο 47 του Ν. 4256/2014 δόθηκε η δυνατότητα της σύστασης του, η οποία ακόμα εκκρεμεί.

4)                  Επίλυση του τεράστιου προβλήματος της μη χορήγησης φαρμάκων. Εδώ και 5 έτη, τα φαρμακεία δεν εκτελούν τις συνταγές των βιβλιαρίων μας.

5)                  Πλήρη εφαρμογή του ΠΔ μεταθέσεων (μόρια, προθεσμίες, περιορισμοί κτλ) και όχι κατά το δοκούν.

6)                  Παραχώρηση χώρου για λειτουργία γραφείου της Ένωσης μας εντός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

7)                  Άμεση στελέχωση της Επισκευαστικής Βάσης Θεσσαλονίκης.

8)                  Διάθεση ενός Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

9)                  Εφαρμογή του Ν. 3865/2010 σχετικά με την αναγνώριση χρόνου σπουδών και πλασματικού χρόνου παιδιών και για το προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

10)               Νομοθετική παρέμβαση για την συνυπηρέτηση Λιμενικών με εκπαιδευτικούς.

11)               Ένταξη των Λιμενικών Τμημάτων που βρίσκονται σε διαφορετικό Νομό ή στον ίδιο Νομό αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή στις κατηγορίες του ΠΔ μεταθέσεων, αποτελώντας ξεχωριστό τόπο επιλογής αλλά και ξεχωριστή μετάθεση.

12)               Αύξηση των οργανικών θέσεων στις Λιμενικές Αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

13)               Νομοθετική παρέμβαση για την άρση αδικίας εις βάρος των καταταγέντων το 1996 ως Κελευστές ΛΣ συναδέλφων μας.

14)               Επαναλειτούργηση του Λιμενικού Φυλακίου Όρμου Παναγιάς σε καθημερινή βάση όλο το 24ωρο και πλήρη στελέχωση του.

Για τα προαναφερόμενα από τον αριθμ. 5 και κάτω, επισυνάπτονται και οι σχετικές ανακοινώσεις – παρεμβάσεις της Ένωσης μας.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ