2015-01-24 10:14:11
Φωτογραφία για Goldman Sachs:Η αβεβαιότητα για Ελλάδα θα κορυφωθεί μετεκλογικά
Η νέα κυβέρνηση πρέπει να έλθει σε συμφωνία με την τρόικα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώχευσης της Ελλάδας, εκτιμά η Goldman Sachs. Καταλυτικό το πρόσωπο που θα επιλεγεί για ΥΠΟΙΚ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

To κρίσιμο ερώτημα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές είναι αν θα μπορέσει να έρθει σε ένα συμβιβασμό με τους δανειστές, τονίζει η Goldman Sachs σε ανάλυση με τίτλο: Greece: Uncertainty to Persist and Peak Well After The Elections.

Ένας συμβιβασμός δεν είναι απίθανος, σημειώνει η Goldman, αλλά για να επιτευχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στο πρόγραμμά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι μπορεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, δεδομένο που θα μειώσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Ωστόσο η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο οικονομικό πεδίο είναι μεγάλη. Και όπως έχει καταστεί αρκετά σαφές οι δανειστές είναι πρόθυμοι να αναλάβουν το κόστος μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά να χορηγήσουν κεφάλαια για πολιτικές που θα αναστρέψουν τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η Goldman Sachs.

O διεθνής οίκος αναφέρει ότι συγκρινόμενες με τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αυτά που απομένουν να γίνουν είναι περιορισμένα.

Για περισσότερα πατήστε Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ