2015-01-26 19:21:35
Φωτογραφία για Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Θεοδωράκης
Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη θα είναι η... πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του προκειμένου, όπως είπε και στον Κάρολο Παπούλια, να υλοποιηθεί η ελπίδα του πως η πλειοψηφία των 162 βουλευτών (σ.σ. μετά τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο λόγος που πηγαίνει στη συνάντηση παρά την εκπεφρασμένη θέση του ότι αποκλείει τη συμμετοχή του Ποταμιού σε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αρκέστηκε να απαντήσει ότι «με κάλεσε ο πρωθυπουργός να συζητήσουμε και εγώ ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή του». «Θα αξιολογούμε κάθε φορά τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε "Ναι", είτε "Όχι"» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.


Άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής παραπέμποντας σε όσα θα ακουστούν στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Μιλώντας, δε, για τη μελλοντική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι για τα νομοσχέδια που θα έρχονται στην Βουλή, «το περιεχόμενό τους θα είναι αυτό που θα καθορίζει την θετική ή την αρνητική μας ψήφο».

Επανέλαβε, παράλληλα, ότι αυτό που ζητά από τον νέο πρωθυπουργό είναι να εγγυηθεί για την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά και να πραγματοποιήσει τολμηρές «ριζικές» αλλαγές και μεταρρυθμίσεις «χωρίς κομματικούς ζυγούς». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ