2015-01-26 19:20:27
Φωτογραφία για Απελευθερώθηκε η πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές
Ο επικεφαλής του  συριακού Παρατηρητηρίου  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε στο AFP, ότι οι  Κούρδοι μαχητές της Λαϊκής Άμυνας (YPG)  - το τούρκικο δημοσίευμα χαρακτηρίζει την YPG ως  ‘υποκατάστημα του PKK’ στη Συρία- έχει απομακρύνει και τον τελευταίο εξτρεμιστή του ‘ισλαμικού κράτους’ από την κουρδική πόλης της βόρειας Συρίας, Κομπάνι, και ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο της πόλης.

«Στην τουρκόφωνη εκπομπή του βρετανικού ραδιοφώνου- BBC- μίλησε ο συμπρόεδρος του Καντονίου της πόλης Κομπάνι, Enver Müslim, ο οποίος δήλωσε  ότι  όλες οι συνοικίες της πόλης έχουν απελευθερωθεί και ότι σκοτώθηκαν πολλοί εξτρεμιστές από το ‘ισλαμικό κράτος’, η πλειονότητα των οποίων ήταν αλλοδαποί », σημειώνει το δημοσίευμα.

Για την απελευθέρωση της Κομπάνι, έγινε ένας αγώνας πέντε μηνών και μόλις κυκλοφόρησε η είδηση στις νότιες τουρκικές επαρχίες της Τουρκίας, οι οποίες έχουν κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, άρχισαν δημόσιοι εορτασμοί.

Συγκεκριμένα στο Ντιγιαρμπακίρ, όπως γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, έγινε μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από τα γραφεία του κουρδικού κόμματος DBP με τραγούδια και χορούς , όπου κυμάτιζαν κουρδικές σημαίες.

 --

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ