2015-01-28 00:21:06
Φωτογραφία για Τρεις νεκροί από την έκρηξη στη Λιβύη
Τρεις φρουροί σκοτώθηκαν στην έκρηξη που έγινε κοντά στο πολυτελές ξενοδοχείο... Corinthia στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια μπήκαν στους χώρους του ξενοδοχείου σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και λίβυους αξιωματούχους.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών. Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.

Δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών που προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου. Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Nabaa που εδρεύει στην Τρίπολη μετέδωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ