2015-02-03 09:11:06
Φωτογραφία για Τι αναφέρει ο απολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για τις καταστροφές από την βροχή;
Πλημμύρες, καταπτώσεις βράχων και τροχαία ατυχήματα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Νομό Τρικάλων Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Νομός Τρικάλων καθώς όπως κατέγραψε το χθες το trikalanews.gr οι σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα κυριότερα προβλήματα που υπήρξαν το τελευταίο διήμερο στο Νομό λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Πύλης

Στα Στουρναραίϊκα και συγκεκριμένα στον συνοικισμό «Ισιώματα» υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η διακοπή της κυκλοφορίας στον οικισμό. Για την αποκατάσταση του προβλήματος επιβάλλεται η κατασκευή τεχνικού έργου.

Παράλληλα στο Ροπωτό υπήρξαν κατολισθήσεις μέσα στο χωριό, ενώ ιδιαίτερες πιέσεις από νερό δέχθηκε μία οικία εντός του οικισμού.


Στη μικρή γέφυρα εξόδου της Πύλης προς Περτούλι υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και ελήφθησαν προσωρινά μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Την ίδια ώρα στο Λιβαδοχώρι μία γέφυρα υπέστη ζημιά και στην Κορυφή Μεσοχώρας υπήρξαν κατολισθήσεις.

Στο Νεραϊδοχώρι, στην πλατεία του χωριού, παρουσιάστηκε ιδιαίτερο πρόβλημα στον δρόμο και επιβάλλεται κατασκευή τεχνικού έργου.

Στο Βροντερό ένα σπίτι πλημμύρισε.

Συνεργεία θα καταγράψουν σήμερα τις ζημιές που έχουν προκύψει στον οδικό άξονα προς Γαρδίκι αλλά και στον οδικό άξονα Πύλης – Μεσοχώρας

Δήμος Φαρκαδόνας

Στη Νομή και το Κεραμίδι ενισχύθηκαν τα αναχώματα προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή νερού από τον Ενιππέα ποταμό προς τους παρακείμενους οικισμούς

Σήμερα έχει μειωθεί ο κίνδυνος, δεδομένου ότι η στάθμη του νερού έχει κατέβει από περίπου 1-1,5 μέτρα.

Δήμος Καλαμπάκας

Στην Μύκανη νερό από τα παρακείμενα, στον δρόμο, χωράφια εισήλθαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο να δημιουργηθούν τροχαία ατυχήματα.

Στα Μετέωρα σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων, στην ευρύτερη περιοχή των Ιερών Μονών των Μετεώρων.

Επίσης στην Κρανιά η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στις υφιστάμενες γέφυρες και στον οικισμό.

Παράλληλα από τους σφοδρούς ανέμους υπήρξαν καταπτώσεις δέντρων στις περιοχές Περιστέρα, Βασιλική, Άγιοι Θεόδωροι και υπήρξε επέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας.

Τέλος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, έγιναν αντλήσεις νερών από στάβλους καθώς και από ξενοδοχείο στο Καστράκι.

Δήμος Τρικκαίων

Από υδάτινους όγκους απειλήθηκαν ποιμνιοστάσια στον Εξάλοφο και στα Κωσταρλέικα και δημιουργήθηκαν οδοί διαφυγής.

Σε γέφυρα στην Φωτάδα έγινε ρίψη αδρανών υλικών για να ενισχυθούν τα αναχώματα, ενώ στην Ράξα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την αποσυμφόρηση ενός καναλιού.

Επίσης, υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων προς την Μαγούλα Καρδίτσης όπου συναντώνται οι ποταμοί Πάμισος και Πηνειός.

Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την ενίσχυση των αναχωμάτων ενώ εκτιμάται ότι η πληγείσα έκταση ανέρχεται περίπου σε 20.000 στρέμματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ