2015-02-10 18:00:56
Φωτογραφία για Δε μας τα λέει καλά ο θείος Δημήτρης! Από τη μία κάνει αυξήσεις και από την άλλη μαζικές απολύσεις;
Τα διοικητικά συμβούλια της Π.Ο.Ε.Κ.Τ και της Π.Ε.Υ.Κ.Ε,καταγγέλουν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα από τους πολυκινηματογράφους της VILLAGE ROADSHOW Ελλάς Α.Ε.

Η εν λόγω εταιρία,όπου στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της,περηφανεύεται ότι είναι 100% Ελληνική,αποδεικνύει πώς νόμος και κριτήριο για κάθε κινησή της είναι μόνο η μέγιστη κερδοφορία της, σκορπίζοντας μαζικά θύματα στο κόσμο της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν εν μια χωρίς καμία προειδοποίηση,λιγο μετά απο την δήλωση της εργοδοσίας ότι είναι η μόνη επιχείρηση στον κλάδο που κάνει επενδύσεις και οτι έχουν 35 εκατομμύρια ευρώ τζίρο.

Δεν προηγήθηκε καμία συνάντηση με τους εργαζομένους,ούτε με το σωματείο για να τεκμηριώσουν την αναγκαιότητα των απολύσεων.

Αυτές οι αυθαίρετες απολύσεις είναι αποτέλεσμα του Προεδρικού Διατάγματος 108 της 12ης Ιουνίου 2013,όπου αφήνει ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους μας,να σφαγιάζονται ανελέητα στο βωμό της κερδοσκοπίας,οδηγώντας τους σε ανεργία,στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.


Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε ,την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον κλάδο των τεχνικών κινηματογράφου.

Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία(Πολιτισμού,Εργασίας,Βιομηχανίας και Ανάπτυξης),να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος 108.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία και το Σωματείο μας, θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες (συνδικαλιστικές και νομικές) για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των συναδέλφων του κλάδου μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ