2015-02-11 00:40:08
Φωτογραφία για UNICEF και Ντέιβιντ Μπέκαμ ξεκινούν το «7», μια νέα πρωτοβουλία για τα παιδιά σε κίνδυνο
Η πρωτοβουλία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τότε που ο Μπέκαμ ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF O Ντέιβιντ Μπέκαμ και η UNICEF ανακοίνωσαν χθες την έναρξη μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας, του «7», δηλαδή του Ταμείου του Ντέιβιντ Μπέκαμ και της UNICEF, για την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο από κάθε λογής κινδύνους.

Με τη συμπλήρωση φέτος 10 χρόνων ως Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF, o Ντέιβιντ Μπέκαμ σηματοδοτεί με το «7» την προσωπική του δέσμευση, να βοηθήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου. Μέσω του «7», ο Ντέιβιντ θα χρησιμοποιήσει τη φωνή, την επιρροή και τις διασυνδέσεις του για να προσελκύσει ζωτικής σημασίας κεφάλαια και να ενθαρρύνει τους ηγέτες του κόσμου να δημιουργήσουν μια συνεχή θετική αλλαγή για τα παιδιά.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, δήλωσε: «Είμαι Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για 10 χρόνια και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέρος του εκπληκτικού έργου της UNICEF για τα παιδιά
. Σήμερα, η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και εγώ μετά την απόσυρσή μου από το ποδόσφαιρο έχω περισσότερο χρόνο και θέλω να κάνω πολύ περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε αυτό το νέο ταμείο με τη UNICEF. Το «7» αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευσή μου να βοηθήσω τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη σε όλο τον κόσμο.

Με αυτό τον τρόπο, ενισχύω τη στήριξη μου - γιατί μπορώ, γιατί θέλω, γιατί το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει ν’ αλλάξουμε τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών. Ό, τι έχω κάνει, η ποδοσφαιρική μου καριέρα, η οικογένειά μου, με οδήγησε σ’ αυτό το σημείο – αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω τα παιδιά σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλω τα δικά μου παιδιά να είναι περήφανα.

Κατά τα επόμενα χρόνια, πρόκειται να συνεργαστώ με τη UNICEF για ν’ αυξήσουμε τους πόρους για τα παιδιά και να μιλήσουμε για αυτά σε όλο τον κόσμο. Σχεδιάζω πολυάριθμες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης οικονομικών πόρων και ελπίζω επίσης να ταξιδέψω πολύ περισσότερο - να συναντήσω παιδιά, το προσωπικό της UNICEF και τους ηγέτες του κόσμου, για να βοηθήσουμε όλοι στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού και ν’ αυξήσουμε το ρυθμό των αλλαγών. Υπάρχουν μερικά πολύ συναρπαστικά σχέδια μπροστά μας και είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέρος αυτών».

Η έναρξη της πρωτοβουλίας «7», που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του τυχερού αριθμού στη φανέλα του Μπέκαμ στην καριέρα του στην Εθνική Αγγλίας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έρχεται μετά από μία από τις πιο καταστροφικές χρονιές που έχουν καταγραφεί για τα παιδιά.

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια παιδιά εκτέθηκαν σε ακραία βία κατά τη διάρκεια μεγάλων συγκρούσεων το 2014, ενώ ακόμη περισσότερα εκατομμύρια επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και χιλιάδες έμειναν ορφανά και εκτός σχολείου, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής επιδημίας του Έμπολα. Πέρα από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά αντιμετώπισαν κι άλλους σοβαρούς κινδύνους - 168 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εμπλέκονται σε φαινόμενα παιδικής εργασίας και πολλά άλλα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, εμπορίας και ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.

Η πρωτοβουλία «7» έχει ως στόχο να αξιοποιήσει την ελπίδα και τη δυναμική του 2015 - ενός έτους κατά το οποίο οι διεθνείς ηγέτες θα συμφωνήσουν για νέους παγκόσμιους στόχους που θ’ αλλάξουν τις ζωές των παιδιών για τα επόμενα χρόνια. Μέσω της πρωτοβουλίας «7», ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θ’ αυξήσει ζωτικής σημασίας πόρους και θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι η UNICEF και οι συνεργάτες της μπορούν ν’ αποφέρουν αποτελέσματα για τα παιδιά - στους τομείς της εκπαίδευσης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, την υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής προστασίας - και να προσεγγίσουν τα παιδιά που τα χρειάζονται περισσότερο.

Η UNICEF έχει εντοπίσει συγκεκριμένα σημεία, σε επτά περιοχές του κόσμου, όπου απαιτείται άμεση χρηματοδότηση για να σωθούν και ν’ αλλάξουν οι ζωές των παιδιών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Μερικά είναι προγράμματα σε πόλεις και χωριά, μερικά είναι σε εθνικό επίπεδο (προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα) και μερικά καλύπτουν ολόκληρες περιοχές. Όλα τα μέρη όπου τα παιδιά ζουν σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή - από τη βία, την κακοποίηση ή την ασθένεια - είναι μέρη όπου, μέχρι σήμερα, η έλλειψη χρηματοδότησης είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν ευάλωτα.

Με τη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων για τα επόμενα τρία χρόνια, η πρωτοβουλία «7» θα μπορούσε να βοηθήσει τη UNICEF για:

• Παροχή υπηρεσιών παιδικής προστασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης στο Ελ Σαλβαδόρ, τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών παιδιών στον κόσμο.

• Παροχή αντλιών νερού και εκπαίδευση των κοινοτήτων για τη διατήρησή τους στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου αυτή τη στιγμή ο 1 στους 5 θανάτους παιδιών, συμβαίνει λόγω διάρροιας.

• Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού για να δώσει στα παιδιά το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή στην Παπούα-Νέα Γουινέα, όπου ο παιδικός υποσιτισμός έχει προκαλέσει καχεκτική ανάπτυξη σε σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Κατά την έναρξη της πρωτοβουλίας «7», ο Μπέκαμ ζήτησε επίσης από το κοινό και τους θαυμαστές του να ενωθούν μαζί του στην ανάληψη δράσης για τα παιδιά. Ζήτησε από το κοινό να υποστηρίξει την έκκλησή του προς τους ηγέτες του κόσμου να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά και να βοηθήσουν στον τερματισμό της βίας, στην πρόληψη των θανάτων από αιτίες που μπορούν να καταπολεμηθούν και στην αντιμετώπιση της φτώχειας για κάθε παιδί, καθώς πραγματοποιείται η διαπραγμάτευση για έναν νέο οδικό χάρτη για την παγκόσμια ανάπτυξη - με την προσθήκη του ονόματός τους στη διεθνή εκστρατεία του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ