2012-05-02 13:23:12
Φωτογραφία για Ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales εθνικοποίησε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας… Οι εγχώριοι δωσίλογοι ξεπουλάνε τη ΔΕΗ…
Η Λατινική Αμερική με τους πολιτικούς ηγέτες της -που δεν ελέγχει το διεθνές τραπεζικό σύστημα- πέρασε στο στάδιο της αποτίναξης κάθε αποικιοκρατικής μορφής εξάρτηση και μπαίνει μπροστά στον αγώνα των λαών εναντίον του νεοφιλελευθερισμού.

Ο Βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales, στα βήματα της προέδρου της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner ( που εθνικοποίησε την εταιρία πετρελαιοειδών YPF), ανακοίνωσε την εθνικοποίηση του ισπανικών συμφερόντων Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (Transportadora de Electricidad) στη χώρα των Άνδεων!

Έτσι το 73% της εταιρίας περνάει και πάλι στο λαό της Βολιβίας, όπως ακριβώς συνέβαινε... πριν τις αμερικανοκίνητες χούντες και τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική!

Ο στρατός της χώρας έλαβε εντολή από τον πρόεδρο της Βολιβίας να καταλάβει τις εγκαταστάσεις της Transportadora de Electricidad την 1η Μάη. Ο Evo Morales δήλωσε: «Σήμερα, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, αφιερώνουμε στους εργαζόμενους και το λαό της Βολιβίας που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση των φυσικών πόρων της χώρας, τις βασικές υπηρεσίες…».


Αφού τα κοράκια του ΔΝΤ και του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος χάνουν την εκμετάλλευση των χωρών της Λατινικής Αμερικής και μία μετά την άλλη οι χώρες αυτές αποκτούν την εθνική τους αξιοπρέπεια και κυριαρχία, έχουν βρει «έδαφος» για να συνεχίσουν να πίνουν το αίμα των λαών από πρόθυμους πολιτικούς νάνους, ευρωπαίους δωσίλογους πολιτικούς υπαλλήλους τραπεζών.

Ο Evo Morales εθνικοποίησε την ΔΕΗ της Βολιβίας Το συγκυβερνητικό έκτρωμα Βενιζέλου-Σαμαρά ξεπουλάνε την ελληνική ΔΕΗ που οικοδομήθηκε με αίμα, ιδρώτα και χρήματα των παππούδων και πατεράδων μας…

Πατρίδα ΝΑΙ - Αποικία ΟΧΙ

Σχετικό: Κι ενώ τραπεζίτες & πολυεθνικές πλουτίζουν με την “κρίση” στην “αναπτυγμένη” δύση, στην Αργεντινή εθνικοποιούν το πετρέλαιο…

Από τη Σίβυλλα
Greki-Gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ