2012-05-02 19:47:18
Φωτογραφία για Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος ακροδεξιών και υπερεθνικιστικών κινημάτων. Η συνισταμένη των απόψεών τους είναι η βίαιη εκδίωξη των λαθρομεταναστών και η έξοδος της χώρας τους από το ΕΥΡΩ. Η συνήθης ερμηνεία είναι να λέμε ότι λόγω της κρίσης και της ανεργίας ενισχύονται αυτά τα ρεύματα, όπως συνέβη στην Γερμανία του Μεσοπολέμου.

Όμως για να δούμε την αλήθεια κατάματα οφείλουμε να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου. Δηλαδή την επικράτηση στις κοινωνίες και στα σχολεία της ιδεολογίας του πολυπολιτισμού, ειδικά δε στην Ελλάδα την απόπειρα επιβολής του εθνομηδενισμού και της αποδόμησης της εθνικής ταυτότητας.

Η πολυπολιτισμικότητα είναι η ιδεολογία που καλλιεργήθηκε για ένα διάστημα στις ΗΠΑ, αλλά εκεί τα πράγματα διαφέρουν, διότι εξ αρχής ήταν μία πολυεθνική κοινωνία μεταναστών
. Τώρα που οι Αμερικανοί αρχίζουν  να απορρίπτουν την πολυπολιτισμικότητα οι δήθεν προοδευτικοί την εισήγαγαν στην Ευρώπη. Δηλαδή προτείνουν να χαλαρώσει η εθνική ταυτότητα και να γίνουν διάτρητα τα σύνορα της Ελλάδος, για να εξυπηρετήσουμε εκατομμύρια εξαθλιωμένων μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους. Η αντίθετη λογική είναι η ένταξη εκείνων που χωρούν και προσαρμόζονται σε μία κοινωνία και η απέλαση των υπολοίπων. Η ένταξη σημαίνει ενσωμάτωση με υποχρέωση των αλλοδαπών να εξετασθούν στη γλώσσα, την ιστορία, το Σύνταγμα και την πολιτιστική παράδοση της χώρας που τους φιλοξενεί.

Δυστυχώς στην Ελλάδα επικράτησε μία ιδεολογική μειοψηφία, η οποία ήλεγξε για ένα διάστημα τα ΜΜΕ και την Εκπαίδευση και θέλει να επιβάλει στον Έλληνα τις μάζες των λαθραίων αλλοδαπών και την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας ώστε να «νιώσουν καλύτερα οι μετανάστες». Ακόμη και από δήθεν προοδευτικούς θεολόγους κατασκευάσθηκαν τεχνητές θεολογικές θεωρίες υπέρ της λαθρομετανάστευσης, ενώ ο Απόστολος Παύλος στην ομιλία του προς τους Αθηναίους δηλώνει ρητά ότι ο Θεός όρισε τα σύνορα στα οποία πρέπει να κατοικεί κάθε έθνος. Η υποχώρηση των ελληνορθοδόξων ιδανικών και η διαστρέβλωση της Ιστορίας και των Θρησκευτικών στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας εξόργισε σημαντική μερίδα Ελλήνων  σε συνδυασμό με την αυξανομένη εγκληματικότητα των μεταναστών. Η οργή αυτή από άλλους μεταφράζεται ψύχραιμα και ορθολογικά σε μία στροφή προς δημοκρατικά κόμματα τα οποία έχουν κυβερνητική πρόταση και υπόσχονται να πατάξουν την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, από άλλους όμως μετατρέπεται σε ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ ακραίων ομάδων που νοσταλγούν ολοκληρωτικά  καθεστώτα.

Ο Μ. Χρυσοχοίδης προσφάτως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την υπερβολική προστασία που παρείχε προς την παραβατικότητα των λαθρομεταναστών ενίσχυσε ακραία ξενοφοβικά κινήματα. Όμως και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του κ. Χρυσοχοίδη και ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ ευθύνονται για την υποστήριξη του πολυπολιτισμικού προτύπου και για την μετατροπή της Ελλάδος σε ξέφραγο αμπέλι. Σύσσωμη η κεντροαριστερά και άκρα Αριστερά χαρακτήριζε ως «ρατσιστή» όποιον λογικό πολίτη διαμαρτυρόταν για την εθνολογική αλλοίωση της κοινωνίας και της παιδείας μας. Έσπειραν ανέμους, τώρα θερίζουν θύελλες. Ευτυχώς ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι θα   λάβει αυστηρά μέτρα και θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας των λαθραίων. Εξ άλλου είναι σημαντική η πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθεί διάταξη που θα προστατεύει την εθνική μας ταυτότητα και τη γλώσσα.

Οι Έλληνες είμαστε αγανακτισμένοι με την πολυπολιτισμικότητα και την εγκληματικότητα, αλλά δεν είμαστε απάνθρωποι. Η Χριστιανική Ορθόδοξη κληρονομιά  και οι δημοκρατικές  ευαισθησίες μας διδάσκουν να μείνουμε μακρυά από ομάδες που καλλιεργούν το μίσος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ