2012-05-02 19:50:31
Φωτογραφία για Το επικίνδυνο «μείγμα» της εγκληματικότητας
Το επικίνδυνο, για το κοινωνικο-πολιτικό μέλλον της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας κατ’ επέκταση, «μείγμα» λαθρομετανάστευσης, εγκληματικότητας και ναρκωτικών εμφανίζεται σήμερα ανεξέλεγκτο και έτοιμο να συνθλίψει κάθε είδους δομή Κάποτε, εν έτει 1996 είχα χαρακτηριστεί «Λεπέν της Ελλάδας», όταν έβαζα το θέμα της λαθρομετανάστευσης, για πρώτη φορά, στην πολιτική μου ατζέντα. Μέχρι και την περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010, οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» συνέχιζαν να με εμφανίζουν ως «ξενοφοβικό», «ακροδεξιό» κλπ. Φθάσανε, μάλιστα, στο σημείο να μου χρεώνουν αποκλειστικά την ευθύνη της «γάγγραινας» της λαθρομετανάστευσης στην Αθήνα.

Σήμερα, παραμονές των βουλευτικών εκλογών, λένε ακριβώς ότι έλεγα εγώ το 1996, καταθέτοντας και προτάσεις-«καρμπόν» με εκείνες που έχω καταθέσει στο παρελθόν, για τη λύση αυτού του εθνικού μας προβλήματος.

Εξαιτίας της αθρόας λαθρομετανάστευσης γνωρίζουν σήμερα έξαρση η εγκληματικότητα και η διακίνηση ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο της εγκληματικότητας στην Ελλάδα το 65% είναι «εισαγόμενη», ενώ, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας οι παράνομοι μετανάστες, πολλές φορές, προκειμένου να επιβιώσουν, στρέφονται σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.


Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η κοινωνική και κατά συνέπεια η οικονομική εξαθλίωση των πόλεων της Ελλάδας, με επίκεντρο φυσικά την Αθήνα, που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος.

Είναι τόση δε η αρνητική δυναμική του ζητήματος για τον τόπο, που κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα, ακόμη και εκτός ζώνης ευρώ.

Πώς θα επιτύχουμε οικονομικές επιδόσεις Ευρωζώνης και να διαχειριστούμε το χρέος μας με 1-1,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα. Αν είχε η Γερμανία αναλογικά ίδιο ποσοστό λαθρομεταναστών, θα μιλούσαμε σήμερα για 11 εκ. παράνομους μετανάστες στην «πλάτη» της Μέρκελ. Θα άντεχε η οικονομία της; Δεν νομίζω να το πιστεύει κανείς αυτό Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται και, πρώτα και πάνω απ’ όλα, πολιτική βούληση. Χωρίς, όμως, ομαλότητα και ισχυρή διακυβέρνηση για τον τόπο την επομένη των εκλογών, κάτι τέτοιο φαντάζει και είναι αδύνατο. Οι ψηφοφόροι της 6ης Μαΐου του 2012, πρέπει να αναγνωρίσουν τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζονται με την ψήφο τους.

Η ψήφος διαμαρτυρίας δεν δίνει λύση στα προβλήματα, αντίθετα δημιουργεί πολιτική «χάβρα», με επίφοβα αποτελέσματα για την επόμενη μέρα.

Άλλωστε η χώρα μας, διαχρονικά στη ιστορία της, ότι σημαντικό κέρδισε, το πέτυχε με ισχυρές κυβερνήσεις ενώ βγήκε χαμένη ανίσχυρες κυβερνήσεις στο τιμόνι της, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

Οι Έλληνες, με λίγες ημέρες να απομένουν για τις εκλογές, δεν πρέπει να πέσουν θύματα των όποιων ανέξοδων-προπαγανδιστικών συνθημάτων από κάθε λογής κόμματα και αποκόμματα. Έχουμε ως λαός τη σωφροσύνη, την υπευθυνότητα αλλά και τη σύνεση για να επιζητήσουμε στις 6 Μαΐου, την ομαλότητα και την ισχυρή διακυβέρνηση; Πιστεύω πως ναι αλλά την οριστική απάντηση θα την δώσει η κάλπη την Κυριακή των εκλογών…

Συντάκτης: Νικήτας Κακλαμάνης
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ANEΚΔΟΤΟ: O έλεχγος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ANEΚΔΟΤΟ: O έλεχγος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ