2012-05-02 23:56:20
Φωτογραφία για Προσπάθησε να τον σκοτώσει με τσεκούρι στο σπίτι του
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 30χρονο Σομαλό ο οποίος επιτέθηκε με ένα δίκοπο τσεκούρι στον σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκορντ και προσπάθησε να τον σκοτώσει, με αφορμή τα σκίτσα που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ. «Δεν υπήρχε λόγος να τροποποιήσουμε την ποινή της 10ετούς κάθειρξης» ανέφερε το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ότι ο Μοχάμεντ Γκίλε προέβη σε «τρομοκρατική ενέργεια» όταν επιτέθηκε στον Βέστεργκορντ μέσα στο σπίτι του, την Πρωτοχρονιά του 2010.

Ο Γκίλε θα απελαθεί από τη Δανία μόλις εκτίσει την ποινή του. Ζει στη χώρα αυτή εδώ και 14 χρόνια και έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών αλλά τον Ιούνιο του 2011 το Εφετείο πρόσθεσε άλλο ένα χρόνο στην ποινή του, γεγονός που τον ώθησε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Τον λυπάμαι κάπως. Όμως είμαι ικανοποιημένος που μπήκε μια τελεία σε αυτήν την υπόθεση», είπε ο Βέστεργκορντ ο οποίος σήμερα ζει υπό την προστασία της αστυνομίας.


Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2010 ο Μοχάμεντ Γκίλε εισέβαλε στο σπίτι του σκιτσογράφου στο Όρχους, οπλισμένος με ένα δίκοπο τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Φώναζε ότι ήθελε να τον σκοτώσει επειδή προσέβαλε τον προφήτη και τους μουσουλμάνους.

Ο 76χρονος Κουρτ Βέστεργκορντ κλείστηκε στο μπάνιο και ο δράστης αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι. Λίγο αργότερα τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε ένας αστυνομικός, τον οποίο κυνηγούσε απειλώντας τον.

Ο Βέστεργκορντ έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή του μετά τη δημοσίευση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2000 από την εφημερίδα Γίλαντς-Πόστεν ενός σκίτσου που εικόνιζε τον Μωάμεθ να φοράει αντί για τουρμπάνι μια βόμβα με αναμμένο φιτίλι.
newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ